Ένοχος ο Ρομά που έκλεψε ηλικιωμένο ζευγάρι στη Στράνωμα Ναυπακτίας

Σε 18 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ένας Ρομά από το Αγρίνιο, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή σε ηλικιωμένο ζευγάρι στο χωριό Στράνωμα Ναυπακτίας, πριν από περίπου 3-4 χρόνια.

Η υπόθεση έφθασε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, όπου ο γιος του ζευγαριού περιέγραψε την περιπέτεια των γονιών του.

Ο εν λόγω Ρομά μαζί με συνεργό, πήγαν στο χωριό πουλώντας λευκά είδη και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να κλέψουν όλες τις οικονομίες των ηλικιωμένων που ήταν 15.000 ευρώ και να γίνουν καπνός.

Ένας γείτονας τηλεφώνησε στον γιο των θυμάτων ο οποίος τότε εργαζόταν ως Διευθυντής Τραπέζης στην Λαμία και παράλληλα ειδοποιήθηκε  η αστυνομία. Ο γείτονας έδωσε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο χωριό.

Ο δράστης πιάστηκε, όταν μετά από καιρό ξαναπήγε στο ίδιο χωριό με το ίδιο αυτοκίνητο που αναγνώρισε ο γείτονας των άτυχων γερόντων και αμέσως επιλήφθηκε η αστυνομία και τον εντόπισε.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν, αλλά τον ενέπλεξε ο άνθρωπος που φέρεται ως συνεργός του, για να τον εκδικηθεί επειδή είχαν προσωπικές διαφορές. Το Δικαστήριο φυσικά δεν πείστηκε και του επέβαλε ποινή φυλάκισης  18 μηνών προς 10 ευρώ την ημέρα, τα οποία πρέπει να πληρώσει σε 36 δόσεις.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε από το Δικαστήριο να του επιβληθεί η ποινή με αναστολή, όμως επειδή το ποινικό του μητρώο είναι ιδιαιτέρως βεβαρυμμένο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα.

Να σημειωθεί ότι λίγο καιρό μετά το συμβάν, όπως κατέθεσε ο γιός τους, οι δυο ηλικιωμένοι έφυγαν από ζωή, καθώς ήταν κάτι που τους στενοχώρησε και υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο.  

AIXMI-NEWS



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...