Έξι τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι

Έξι τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι
Στις 15:04 το μεσημέρι της Πέμπτης σχηματισμός έξι τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενος από τέσσερα φάντομ και δύο F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι.

Ο σχηματισμός των τεσσάρων F-4 με ρόλο δίωξης-βομβαρδισμού και των δύο τύπου F-16 που είχαν αποστολή συνοδείας ακολούθησε την ίδια τεχνική: Έκαναν προσομοίωση πτήσης δίωξης και προσβολής στόχων.

Τα τέσσερα αεροσκάφη δίωξης-βομβαρδισμού τύπου F-4 πέταξαν σε ύψος 14.000 ποδών πάνω από το νησί, ενώ το ζεύγος των οπλισμένων αεροσκαφών συνοδείας τύπου F-16 κινούνταν λίγο ψηλότερα έλεγχαν την περιοχή και προετοιμάζονταν για αερομαχία με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής που καταδίωκαν τους εισβολείς για να τους βάλουν σε παραμέτρους βολής ώστε να ολοκληρωθεί η εικονική αναχαίτιση.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη έμειναν πάνω από το Αγαθονήσι για λιγότερο από ένα λεπτό και τελικώς «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...