Έρευνα: Γιατί πρέπει να πλένετε τα πιάτα με τα χέρια και όχι στο πλυντήριο

Έρευνα: Γιατί πρέπει να πλένετε τα πιάτα με τα χέρια και όχι στο πλυντήριο
Έρευνα: Γιατί πρέπει να πλένετε τα πιάτα με τα χέρια και όχι στο πλυντήριο

 Το τι σκέφτεται ο ανθρώπινος νους δεν έχει όριο. Είναι η φύση να αλλάξει την ανθρώπινη ψυχολογία; Συμβουλές για καλύτερη καθημερινότητα. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που πραγματοποιούνται από διάφορους φορείς και οργανισμούς προκύπτει πως ίσως οι δουλειές του σπιτιού είναι το κλειδί της ευτυχίας!

Είναι στ’ αλήθεια όμως έτσι; Τα αποτελέσματα μίας έρευνας που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο επιστημονικό περιοδικό Mindfulness, έπειτα από εξέταση δείγματος 51 φοιτητών, έκλειναν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έπλεναν τα πιάτα στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων παρουσίαζαν περισσότερα θετικά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα η έμπνευση και λιγότερα αρνητικά, όπως αντίστοιχα η νευρικότητα.

Για πολλούς το αποτέλεσμα της έρευνας φανερώνει πως αυτό έχει να κάνει με την με την προσήλωση που δείχνουν οι άνθρωποι επί της εργασίας που πραγματοποιούν σε συνάρτηση με την διέγερση των αισθήσεων που προκαλείται από τη χρήση του ζεστού νερού, της μυρωδιάς του απορρυπαντικού αλλά και του χαρακτηριστικού ήχου του τρεχούμενου νερού.

Οι μελετητές της έρευνα χώρισαν το δείγμα σε δύο ομάδες και τους έδωσαν να πλύνουν από 18 πιάτα.

Στη πρώτη ομάδα δόθηκαν από τους ερευνητές σαφείς οδηγίες σχετικά με το πώς θα πρέπει να πλυθούν τα πιάτα ενώ στη δεύτερη ομάδα δεν δόθηκαν σχετικές οδηγίες.

Η πρώτη ομάδα απέδωσε πολύ καλύτερα από τη δεύτερη και κυριεύονταν από ένα αίσθημα ικανοποίησης καθώς είχα επιτύχει ένα υποτιθέμενο στόχο σε αντίθεση με τη δεύτερη ομάδα που παρουσίαζε μια γενική αδιαφορία για το αποτέλεσμα εκφράζοντας ταυτόχρονα δυσαρέσκεια και επιθετικότητα καθώς εξέλαβαν την διαδικασία ως αγκαρία.

Αυτό μας κάνει να αναλογιστούμε πως θέτοντας συγκεκριμένους στόχους ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα κρατώντας το νου μας σε ένα μονοπάτι τη φορά πιθανότατα θα νιώθουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά απ’ ότι αν το αφήνουμε να πλανάται αχανές σε πολλά μονοπάτια.

Η επέκταση των αποτελεσμάτων μιας τέτοιας έρευνας θα μπορούσε σε μία πιο ρομαντική, θα λέγαμε, προσέγγιση να βρει εφαρμογή σε πολλά πράγματα που απαρτίζουν τις συνήθεις της καθημερινότητάς μας και που πολλές φορές ως σαν τον «στρουνφο-μπλε Γκρινιάρη» δεν σταματούμε να γκρινιάζουμε για τα πάντα.

Αν θέλετε λοιπόν να είστε περισσότερο ευδιάθετοι και να νιώθετε γεμάτοι πιάστε τα ξεσκονόπανα και τις σφουγγαρίστρες και δώστε του να καταλάβει!

Πηγή: spirossoulis.com



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...