Έρευνα για κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά αποφυλάκισης με “συνταγή” Φλώρου

Έρευνα για κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά αποφυλάκισης με “συνταγή” Φλώρου

Αποφυλακίσεις “τύπου” Φλώρου εξετάζει με έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες για την ύπαρξη κυκλώματος που δρα μέσα στις φυλακές και χορηγεί πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κύκλωμα χορηγούσε ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενους, που είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

Στο στόχαστρο την εισαγγελικών λειτουργών βρίσκεται κρατούμενος, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα και αποφυλακίστηκε με όρους πριν από λίγους μήνες, επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά ιατρικά που ελέγχονται ως πλαστά.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ελεύθερος, καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος που έκρινε την αποφυλάκισή του.

Έτσι, η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας, διευρύνεται και για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ήδη, για την αντιμετώπιση των παράνομων αποφυλακίσεων, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε τροπολογία-αλλαγή του άρθρου 110α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος με βάση το οποίο ένας κρατούμενος  αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων.

Πάντως, σε ότι αφορά την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου η έρευνα βρίσκεται στην τελική της ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/344248-Ereyna-gia-kykloma-me-plasta-pistopoietika-apophylakises-me-syntage-PHloroy ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...