Έρευνα για τον θάνατο του ανεμβολίαστου μητροπολίτη Αιτωλίας, κλήθηκε για κατάθεση η ηγουμένη γιατρός του

Η ηγουμένη φέρεται να συνεργαζόταν στενά με αρνητή-γιατρό από τον Βόλο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο Μητροπολίτης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Έρευνα έχει ανοίξει για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ο Μητροπολίτης Κοσμάς, ο οποίος νοσηλευόταν για πολλές μέρες με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, άφησε την τελευταία του πνοή στις 3 Ιανουαρίου.

Ήταν ανεμβολίαστος και μάλιστα όταν η κατάστασή του είχε αρχίσει να επιδεινώνεται, αρνήθηκε να μπει στο νοσοκομείο και στη συνέχεια προέβαλε αντίσταση για την εισαγωγή στη ΜΕΘ. Ωστόσο η κατάσταση το επέβαλε, και τελικά μεταφέρθηκε από το νοσοκομείου του Αγρινίου σε αυτό του Ευαγγελισμού, όπου και δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Alpha, η ηγουμένη, η οποία φέρεται να ήταν και η προσωπική γιατρός του Μητροπολίτη Κοσμά, έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που επήλθε ο θάνατός του.

«Το εμβόλιο δεν ήθελε να το κάνει. Πήγαινε σε κάποιον γιατρό, γερόντισσα ήταν αυτή η γιατρός, δεν ήταν στο νοσοκομείο η γιατρός αυτή… Οπωσδήποτε έχει πελάτες, πολλούς πελάτες», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Η ηγουμένη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha , φέρεται να συνεργαζόταν στενά με τον αρνητή-γιατρό από τον Βόλο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, και να χάσει τη ζωή του από κορωνοϊό.

«Αυτή τον κουράριζε, έπρεπε να έχει κάνει το εμβόλιο και να πάει και σε νορμάλ γιατρούς» είπε άλλη κάτοικος, η οποία ανέφερε ότι η ηγουμένη διατηρεί και ιατρείο, ωστόσο δήλωσε «δεν ξέρω τώρα τι κάνει, μετά τον θάνατο δεν την είδα καθόλου». Η ίδια κάτοικος κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Σε έναν κανονικό γιατρό μπορεί και να ζούσε».

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...