Έρχεται ξηρός και ήπιος χειμώνας το 2020

Γράφει ο σμήναρχος μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος.

Έρχεται ξηρός και ήπιος χειμώνας το 2020

Μεχρι στιγμης εχουμε δει οτι το φθινοπωρο εχει ξεκινησει πολυ καλα απο πλευρας θερμοκρασιων αλλα και τα ποσα βροχης λιγοτερα απο τη μεση κλιματικη τιμη.
Θα συνεχιστει η καλοκαιρια το δευτερο δεκαπενθημερο του Οκτωβριου με παρομοιες καιρικες συνθηκες και για το τελευταιο μηνα του φθινοπωρου το Νοεμβριο.


Συμφωνα με τα μεγαλα Ευρωπαικα Κεντρα Μεσοπροθεσμων Προβλεψεων δειχνει μια τετοια κυκλοφορια και τοποθετει κατ’ επεκταση και τη χωρα μας στη ζωνη του θερμου τομεα των συστηματων αυτων
Η Ελλαδα θα διανυσει ενα ηπιο χειμωνα ( Δεκ 2019 – Ιαν. 2020 ) με μικρα ποσα υετου ( βροχης,χιονοπτωσεων ) -πολλες ωρες ηλιοφανειας και θερμοκρασιες πανω απο τα κλιματικα επιπεδα
Εδω θα θυμισω το χειμωνα το 1988,2001, και το 2008 οπου ηταν ξηροι και θερμοι αλλα εμπεριειχαν μεσα τους ολιγοημερες (διαλειματα ) χειμωνιατικης κακοκαιριας.
Συμπερασματικα η προβλεψη μου για ηπιο-ξηρο και ζεστο χειμωνα δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση οτι δεν θα χιονισει και κυριως στα ορεινα σ’αυτο το χειμωνα για μικρη χρονικη διαρκεια.
Περισσοτερες πληροφοριες απο την ιστοσελιδα nafpaktianews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...