Έρχεται πιο κοντά στην Ελλάδα, το φτηνό χρήμα της ΕΚΤ!

 Ευκαιρία για φτηνό χρήμα από την Ευρώπη, στις αρχές του 2017! Ως βεβαιότητα, συζητείται  πλέον  στις αγορές, η επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μετά από το Μάρτιο του 2017.

 Όλες οι εκτιμήσεις ειδικών, προβλέπουν ότι η χώρα μας θα αντλήσει περί τα 4 με 4,5 δις ευρώ, αν το πρόγραμμα δεν επεκταθεί, ενώ αν όντως συνεχιστεί και δεν υπάρξουν ξαφνικές επιπλοκές στην διαπραγμάτευση, τότε βλέπουν κατ’ ελάχιστον το ποσό αυτό να φτάσει τα 5 δις ευρώ. Αυτό, θα ήταν μία μεγάλη βοήθεια για κάθε οικονομία, πόσο μάλλον για την ελληνική, που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και κάθε ευρώ μετράει!

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η EKT,  θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στους τίτλους που μπορεί να πάρει σαν αντάλλαγμα, για τα λεφτά που δίνει, σε μία προσπάθεια να πέσουν ακόμα περισσότερα χρήματα στην αγορά, στην προσπάθεια της ΕΚΤ, για την αναζωπύρωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

 Αν και στην συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, τα μέλη του Δ.Σ., δεν συζήτησαν συγκεκριμένες επιλογές ούτε διαμόρφωσαν προτάσεις νομισματικής πολιτικής, πηγές με καλή γνώση της κατάστασης, φέρονται να αποκάλυψαν στο Reuters ότι είναι «σχεδόν βέβαιο ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να τυπώνει με κάποιο τρόπο χρήμα και πέρα από το Μάρτιο, οπότε και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα».

 Όπως είπε και ο Ιταλός Τραπεζίτης την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΚΤ, θα κρατήσει  «έναν σημαντικό βαθμό νομισματικής διευκόλυνσης» και ότι «δεν προβλέπεται ένας απότομος τερματισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων». Όταν ερωτήθηκε σχετικά, η Ευρωτράπεζα, αρνήθηκε να σχολιάσει το βρετανικό δημοσίευμα.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...