Έρχονται νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ

bb
Έρχονται νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ

Περικοπές υψηλών συντάξεων, «κούρεμα» του εφάπαξ, ψαλίδισμα κοινωνικών επιδομάτων σε συνδυασμό με την επιβολή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων και νέα μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ αποτελούν τους βασικούς «πυλώνες» στους οποίους θα στηριχτεί η εξοικονόμηση δαπανών κατά 11,5 δισεκατομμύρια στη διετία 2013-2014.

Το κύριο βάρος σηκώνει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο καλείται να «κόψει» 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα μέτρα αυτά εξετάστηκαν χθες σε μαραθώνιο συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να εξειδικευτούν σε μεγάλο βαθμό μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να τα παρουσιάσει αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι περικοπές θα έρθουν από τα επιδόματα, και μάλιστα σε ποσά που αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια, αλλά και από τις γενναίες περικοπές σε υψηλές συντάξεις, όπου μπαίνει πλαφόν περίπου στα 2.400 ευρώ.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε μαχαίρι στις διπλές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και σε περικοπές ύψους 10% ως 20% στα προβληματικά ταμεία.

Μέσω ενιαίου μισθολογίου σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και γενναίων περικοπών στους μισθούς των ΔΕΚΟ το επιτελείο ελπίζει σε μεγάλη μείωση των δαπανών.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...