Έσπασαν την προτομή του Μαρασλή στην ΑΣΟΕΕ

Έσπασαν την προτομή του Μαρασλή στην ΑΣΟΕΕ
Άγνωστοι έσπασαν την προτομή του ευεργέτη της σχολής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγορίου Μαρασλή.

Η ομάδα αγνώστων που κατέστρεψε το γλυπτό, σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν στάθηκε εκεί, αλλά προέβη και σε άλλες καταστροφές στους γύρω κοινόχρηστους χώρους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ, της ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝΑ αποφάσισαν διήμερη κατάληψη για χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, ζητώντας να απομακρυνθούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή του Πανεπιστημίου.

Μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, μετά από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο, δέχονται, όπως σημειώνει η Καθημερινή, απειλές κατά της ζωής τους, ενώ διδάσκοντες κάνουν λόγο για συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.

“Αυτή η τραγική πραγματικότητα δεν ταιριάζει σε ένα ίδρυμα που βρίσκεται στην πρωτοπορία”, σχολίασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ Νικόλαος Σταυρακάκης, συστήνοντας “κουράγιο, υπομονή, σύνεση, αγωνιστικότητα”.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΟΠΑ επισήμανε από την πλευρά του πως δεν μπορεί η ελευθερία της έκφρασης, της έρευνας και της διδασκαλίας που καλλιεργεί το πανεπιστήμιο να επιβιώσει σε συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.

“Τα περιστατικά βίας όπως και τα προσωπικά απειλητικά συνθήματα κατά της ζωής μελών του πρυτανικού συμβουλίου, που έχουν εμφανιστεί στους τοίχους του ΟΠΑ, εξευτελίζουν και ακυρώνουν τον ρόλο του του πανεπιστημίου ως πνευματικού φάρου και κέντρου προόδου της κοινωνίας”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...