Μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την όλο και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα με το μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από τα νησιά του Αιγαίου λαμβάνει η χώρα μας και δεν αποκλείεται εάν απαιτηθεί, να ενεργοποιήσει και μέρος των συστημάτων αεράμυνας της χώρας μας, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα σε στρατηγικές θέσεις, πάνω στα νησιά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις χθεσινές 41 υπερπτήσεις των μαχητικών F-16 της Τουρκίας πάνω από κατοικημένες νήσους, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο σε περίπτωση συνέχισης των προκλητικών κινήσεων, να τεθούν σε λειτουργία τα αντιαεροπορικά συστήματα του ανατολικού Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει ότι εάν επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα, τότε τουρκικά αεροσκάφη θα εγκλωβιστούν από τα συστήματά μας – αυτό όμως δεν σημαίνει βέβαια ότι θα δοθεί και εντολή να καταρριφθούν.  

Η Αθήνα πίστευε ότι μετά και την τελευταία συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, θα υπήρχε μια αποκλιμάκωση της έντασης, ιδίως από τη στιγμή που πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και ξεκινά η θερινή τουριστική σεζόν, την ίδια ώρα μάλιστα που στην Ουκρανία μαίνεται ο πόλεμος με τον ρωσικό στρατό. Παρ’ όλα αυτά η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις. Κατά συνέπεια το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.  

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...