Έτοιμο το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τουρίστες – ίσως και φέτος!

Έτοιμο το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τουρίστες - ίσως και φέτος!
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η δοκιμαστική πτήση του διαστημόπλοιου SpaceShip Two, το οποίο προορίζεται για τη μεταφορά τουριστών. Μάλιστα, η εταιρεία Virgin Atlantic σχεδιάζει να στείλει ήδη εφέτος τους πρώτους τουρίστες στο διάστημα!
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ρίτσαρντ Μπράνσον, παρακολούθησε την πτήση από το έδαφος και δήλωσε ότι «τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν πάει καλύτερα». Το διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε μαζί με έναν πύραυλο-φορέα σήμερα το πρωί στις 8 ώρα Ελλάδας από την έρημο Μογιάβε της Καλιφόρνιας. Φτάνοντας σε ύψος περίπου 14.000 μέτρων έγινε η απεμπλοκή του διαστημικού αεροσκάφους από τον πύραυλο και το SpaceShip Two συνέχισε αυτόνομα την πορεία του.

Ακολούθως πυροδότησε το διαστημόπλοιο τους δικούς του πυραύλους ώθησης, με αποτέλεσμα να αναπτύξει για κάποιο χρόνο υπερηχητική ταχύτητα και να αυξήσει την απόστασή του από τη Γη στα 17 χιλιόμετρα! Τους χειρισμούς του είχαν αναλάβει δύο πιλότοι, οι οποίοι το προσγείωσαν με ασφάλεια στον προβλεπόμενο διάδρομο.

Ο Μπράνσον ανακοίνωσε, ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες δοκιμές μεγαλύτερης διάρκειας με «τον πολύ ρεαλιστικό στόχο μίας διαστημικής πτήσης έως τα τέλη της χρονιάς».

Το μήκους 18 μέτρων SpaceShip Two μπορεί να μεταφέρει δύο πιλότους και έξι επιβάτες και στις σχεδιαζόμενες διαστημικές πτήσεις προβλέπεται να φτάνει σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από τη Γη με τη βοήθεια πυραύλων ώθησης. Μάλιστα οι επιβάτες του θα βρίσκονται για μερικά λεπτά σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας.

Περισσότεροι από 500 ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή σε μία διαστημική πτήση, ανάμεσά τους και επώνυμοι, όπως ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ. Το κόστος συμμετοχής για την διάρκειας δυόμιση ωρών «διαστημική εκδρομή» ανέρχεται σε 200.000 δολάρια το άτομο. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει δηλώσει, ότι στην πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα θα βρίσκεται μέσα στο διαστημόπλοιο ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...