Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πρωταγωνίστησαν σε μερικές από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ελληνικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Παλιές κλασικές ταινίες που βλέπουμε ακόμη και σήμερα και ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία. Μεγάλο μέρος των ταινιών ήταν σε σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου και σε παραγωγή του Φίνος Φιλμ. Μια από αυτές είναι η ελληνική ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σκηνικά της ταινίας αυτής όπως και του «Χτυποκάρδια στο θρανίο» είναι το σπίτι στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Πρόκειται για ένα σπίτι στην Κηφισιά το οποίο είχε επιλεχθεί για πολλές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη εκτός από το «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Η υπόθεση της ταινίας

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία διατηρεί το όνομά της και στην ταινία είναι κόρη του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Στη διάρκεια ενός ταξιδιού με φίλους στον Πόρο γνωρίζει τον δόκιμο Κώστα (Δημήτρη Παπαμιχαήλ) και τον ερωτεύεται όπως και εκείνος. Τελικά δίνουν ραντεβού για να συναντηθούν. Κανείς όμως δεν τα καταφέρνει να είναι συνεπής και στέλνουν τους φίλους τους.

Τελικά συναντιούνται τυχαία ξανά στον καλοκαιρινό χορό της Σχολής Δοκίμων. Εκεί γίνονται και οι αποκαλύψεις καυθώς ο ένας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά ο άλλος. Η ταινία συνεχίζεται με τη σχολή των δόκιμων να ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό  εκπαιδευτικό ταξίδι.

Όταν το μαθαίνει αυτό η Αλίκη σκέφτεται ότι είναι μια πολύ καλή αφορμή να βρει τον Κώστα. Προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο. Έτσι σκαρφίζεται το εξής. Bγάζει κρυφά την βαλίτσα του πατέρα της από το αυτοκίνητο και έτσι βρίσκει αφρορμή α μπει στο πλοίο. Επισκέπτεται τον Κώστα στο πλοίο, όπου και εγκλωβίζεται με τη θέληση της, καθώς αυτό σαλπάρει.

Έτσι είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Αλίκη στο Ναυτικό»3

Μεταμφιέζεται μάλιστα σε δόκιμο ναύτη για να μην την καταλάβει κανείς και κυρίως ο πατέρας της. Η παρουσία της Αλίκης στο πλοίο γίνεται πηγή αρκετών κωμικών γεγονότων. Η ταινία βέβαια έχει το ευτυχές τέλος με το γάμο του ζευγαριού.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε «Η Αλίκη στο ναυτικό»

Το αρχοντικό σπίτι όπου έγιναν τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας είναι στην Κηφισιά, κοντά στο κέντρο. Περνώντας κανείς απ’ έξω θα παρατηρήσει ότι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η λευκή πόρτα και τα δέντρα θυμίζουν την αλλοτινή εποχή που η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποχαιρετούσε τον πατέρα της για να φύγει για ταξίδι. Αυτό που έχει, βέβαια, αλλάξει πολύ είναι η όλη περιοχή και ο δρόμος του σπιτιού. Το συγκεκριμένο σπίτι χρησιμοποιήθηκε επίσης στις ταινίες «Χτυποκάρδια στο θρανίο» αλλά και «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο».

Έτσι είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Αλίκη στο Ναυτικό»

Πηγή φωτογραφίας: ellinikoskinimatografos.gr

Στο τελευταίο, βέβαια, βλέπουμε την αυλή και όχι τόσο την εξώπορτα που είναι τόσο χαρακτηριστική στην «Αλίκη στο Ναυτικό». Και ποιος δε θυμάται επίσης τη σκηνή όπου η Αλίκη ξεκινάει να πάει βόλτα με τις φίλες και τα ποδήλατα.

Δείτε εδώ, μάλιστα, ποιος είναι ο δρόμος που η Αλίκη είναι πάνω στο ποδήλατο ανέμελη στη συγκεκριμένη ταινία. Τα σπίτια από τις ελληνικές ταινίες που έχουν παραμείνει σχεδόν ίδια στο χρόνο καταφέρνουν και μας κάνουν νοσταλγικά ταξίδια στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο που τόσο αγαπήθηκε και αγαπιέται από το κοινό.

Έτσι είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Αλίκη στο Ναυτικό»2

exploringgreece.tv



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...