Έφτιαξαν στολή για φεστιβάλ και συναυλίες που… φιλτράρει τον αέρα (video)

Έφτιαξαν στολή για φεστιβάλ και συναυλίες που… φιλτράρει τον αέρα (video)
Έφτιαξαν στολή για φεστιβάλ και συναυλίες που… φιλτράρει τον αέρα (video)


26/05/2020 – 19:29

Ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στις ζωές των ανθρώπων προκαλώντας ανατροπές σε πράγματα απλά και καθημερινά που όλοι τα θεωρούσαν δεδομένα.

Τώρα όλοι προσπαθούν και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που φέρνει η πανδημία. Στόχος να συνεχίσουν οι άνθρωποι να απολαμβάνουν όλα όσα απολάμβαναν και πριν, αλλά με ασφάλεια, θυσιάζοντας ίσως, την άνεση ή το στιλ, όπως τουλάχιστον αυτό ήταν γνωστό μέχρι τώρα και δημιουργώντας νέες στιλιστικές προτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εταιρεία της Καλιφόρνιας έχει εφεύρει ένα κοστούμι υψηλής τεχνολογίας με ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που υπόσχεται ότι μπορεί να προστατέψει τους φανατικούς των συναυλιών και των φεστιβάλ από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του New York Post η εταιρεία σχεδιασμού Production Club δημιούργησε τη στολή την οποία ονόμασε Micrashell, έχοντας υπόψη το clubbing και τις συναυλίες, ανέφερε το δίκτυο KNTV.

«Το Micrashell είναι μια λύση για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά με ασφάλεια», δήλωσε ο Miguel Risueno, επικεφαλής εφευρέσεων της εταιρείας. «Είναι μία στολή που καλύπτει το μισό σώμα που βρίσκεται κοντά στα αερομεταφερόμενα σωματίδια και πηγαίνει την ασφάλειά σας ένα επίπεδο πιο πάνω», τονίζει.

Αποτελεί κομμάτι ενός κοστουμιού hazmat, διαθέτει ηχεία, μικρόφωνο και το πιο σημαντικό, ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, Ν95.

Μέσω του συστήματος εξαερισμού που διαθέτει το κράνος ο αέρας που αναρροφάται φιλτράρεται πριν τον αναπνεύσει ο άνθρωπος και ο εκπνεόμενος αέρας φιλτράρεται εκ νέου πριν αποβληθεί στον χώρο.

Το κοστούμι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούν την αγαπημένη τους μουσική στην ένταση που θέλουν και να απολαμβάνουν το ποτό τους, καθώς υπάρχουν προσαρμοσμένα ακροφύσια επάνω σε μεταλλικά κουτιά, είπε ο Risueno.

«Είναι άλλη μία δυνατότητα που δεν σε αναγκάζει να βγάλεις το κράνος, γιατί αν το αφαιρέσεις τότε χάνεις την ασπίδα προστασίας και εκθέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Ο Risueno είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να νοικιάζει τις στολές σε κλαμπ και συναυλιακούς χώρους, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την απολύμανσή τους μετά από κάθε χρήση.

«Με τη λύση αυτή προσπαθούμε να δώσουμε χώρο σε όλους», είπε ο Risueno, προσθέτοντας ότι μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους χώρους να επιτρέπουν με ασφάλεια περισσότερα άτομα να βρίσκονται ταυτόχρονα μαζί.

Αν και εκκρεμεί η άδεια ευρεσιτεχνίας, ο Risueno είπε ότι η εταιρεία ελπίζει την αποκτήσει σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να επιστρέψουν ξανά σε πάρτι και εκδηλώσεις.

«Είπαμε ότι πρέπει να βρούμε μια λύση, επειδή οι άνθρωποι εξακολουθούν να βγαίνουν», δήλωσε ο Risuneo στο KNTV. «Οι άνθρωποι πηγαίνουν ακόμα σε πάρτι και παραλείπουν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης», ανέφερε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...