Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο
Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο


25/02/2020 – 20:54

Έφυγε από τη ζωή ο Ιάπωνας που πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος άνδρας εν ζωή παγκοσμίως. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο πέθανε σε ηλικία 112 ετών.

Η αναγγελία του θανάτου του γίνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακήρυξή του ως του γηραιότερου εν ζωή άνδρα στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος, ο Ουατάναμπε, ο οποίος είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας, είναι: «Να μη θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου».

Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, η οποία είναι 117 ετών, ενώ μετά τον θάνατο του Ουατάναμπε, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία είναι πλέον ο Ισάκου Τομόε, ηλικίας 110 ετών, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί αν αυτός κατέχει τον τίτλο αυτόν παγκοσμίως.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο: περισσότεροι από 70.000 υπεραιωνόβιοι ζουν στη χώρα αυτή, που έχει πληθυσμό περίπου 126 εκατομμύρια κατοίκους. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Τζιρόεμον Κιμούρα, ο οποίος θεωρείται ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο. Αυτός πέθανε το 2013, λίγο μετά τα γενέθλιά του, σε ηλικία 116 ετών.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...