Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 96 ετών άφησε ο γνωστός τραγουδιστής παραδοσιακών τραγουδιών Ανδρέας Τσαούσης.Ένας εκ των κορυφαίων ερμηνευτών της λαϊκής μας παράδοσης έχοντας καταγράψει πορεία άνω των 70 ετών στο παραδοσιακό τραγούδι, έφυγε από την ζωή μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.O Ανδρέας Τσαούσης γεννήθηκε στην Αγόριανη  Φωκίδας και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του σε ολόκληρη την χώρα με τις ερμηνευτικές του ικανότητες που τον κατέταξαν σε μια κορυφαία λίστα καλλιτεχνών που τίμησαν το παραδοσιακό τραγούδι.

Υπηρέτησε με πάθος και αγάπη και πάντα από τη θέση του πρωταγωνιστή ένα μεγάλο κομμάτι του νεοελληνικού πολιτισμού μας, το δημοτικό τραγούδι. Και το υπηρέτησε μέσα απ’ το δυσκολότερο ίσως κομμάτι, τα πανηγύρια. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα: «Η ζωή μου, ήταν, είναι και θα είναι τα πανηγύρια». 

Γκαλμάνη, Τσαούσης, Κόρος σε αρραβώνες στον Ασπρόπυργο

Γεννήθηκε στην Αγόριανη (Λιλαία) στις 28 Ιανουαρίου του 1925. Το πρωτότοκο παιδί του Παναγιώτη και της Ευθυμίας Τσαούση. Τα άλλα δυο αδέρφια του η Σουλτάνα και ο Γιώργος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Με πληροφορίες λαογραφικός σύλλογος Πολυδρόσου

lamianow



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...