Έχουν σκορπίσει δηλητήριο στα βουνά

Έχουν σκορπίσει  δηλητήριο στα βουνά
Ήρθαν από την Ισπανία και ειδικεύονται στην ανίχνευση της … φόλας. 
Ο  λόγος για τρία ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που, όπως γράφει τοprismanews.gr,  τις τελευταίες ημέρες οργώνουν τον ορεινό όγκο της Κρήτης αναζητώντας δηλητηριασμένα δολώματα. Τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής αποτυπώνουν ένα απίστευτο σκηνικό … κτηνωδίας, καθώς ασυνείδητοι έχουν “σκορπίσει” στα βουνά του νησιού δηλητηριασμένα δολώματα. Παράλληλα, αναδεικνύεται και ένα σκηνικό απίστευτης περιβαλλοντικής και οικολογικής αναλγησίας.

Η δράση πραγματοποιείται στα Αστερούσια, τη Δίκτη και τον Ψηλορείτη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συμμετέχουν εταίροι από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ).
Στο πλαίσιο του προγράμματος και της Δράσης C.4 Ευρωπαϊκή Ομάδα Σκύλων (European Canine Team – ECT), πραγματοποιείται επίσκεψη στην Κρήτη των τριών σκύλων από την Ισπανία, που έχουν εκπαιδευτεί για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, στο σύνολό τους θα ανακοινωθούν στα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο η πρώτη εικόνα είναι απογοητευτική.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...