Έως 120 δόσεις τα χρέη στο Δημόσιο!

bb

Οι προϋποθέσεις ένταξης για φυσικά και νομικά πρόσωπα!

 

 Σωτήριες ρυθμίσεις αλλά και αυστηρές διαδικασίες, περιλαμβάνει το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που παρουσιάστηκε στις τράπεζες και αφορά το έργο που έχει ήδη γίνει με την σύνδεση του ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ (οφειλές στο taxis), στο σύστημα της νέας πλατφόρμας, που με την πρόσθεση και των τραπεζών, αναμένεται να είναι έτοιμο έως τις 3 Αυγούστου και η «μηχανή» των ρυθμίσεων και του «κουρέματος» οφειλών, να είναι στο φουλ μέσα στον Σεπτέμβριο. 

 

Την παρουσίαση, έκανε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) Φώτης Κουρμούσης. Η πλατφόρμα έχει ήδη διασυνδεθεί με τον ΕΦΚΑ και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και απομένει η διασύνδεση των τραπεζών.

 

Μία πλατφόρμα… «ελβετικός σουγιάς»

 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει:

 

– Ταυτοποίηση των συμμετεχόντων στη διαδικασία μέσω των μοναδικών κωδικών για χρήση των εφαρμογών του συστήματος TAXISnet του Υπουργείου Οικονομικών,

– Υποβολή αίτησης υπαγωγής και συνοδευτικών εγγράφων σε ψηφιακή ή ηλεκτρονική μορφή,

– Αυτοματοποιημένο σύστημα ανάθεσης υπόθεσης σε συντονιστή,

– Σύστημα επικοινωνίας μεταξύ συντονιστών και Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.,

– Πρόσβαση συντονιστή, οφειλέτη και συμμετεχόντων πιστωτών στο περιεχόμενο της αίτησης υπαγωγής του οφειλέτη και στα συνοδευτικά έγγραφα,

– Σύστημα επικοινωνίας και ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ συντονιστή, οφειλέτη και συμμετεχόντων πιστωτών,

– Έκδοση πιστοποιημένων εγγράφων,

– Υπολογιστικές εφαρμογές.

 

Η ρύθμιση σε 120 δόσεις – Πως, τι και για ποιους!

 

Το Δημόσιο θα αποδέχεται ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 50 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση Παπανάτσιου προβλέπεται ότι:

 1)Να έχει γίνει πλήρης αποτίμηση της αξίας των ακινήτων της επιχείρησης. 

2) Να έχει γίνει πλήρης αποτίμηση της αγοραίας αξίας των κινητών πραγμάτων, όπως ενσώματα και άυλα πάγια πλην ακινήτων, αποθέματα, χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. απαιτήσεις, τίτλοι, καταθέσεις, μετρητά, μετοχές).

 

Για τον υπολογισμό της  «ικανότητας αποπληρωμής» του οφειλέτη θα λαμβάνονται υπόψη, για τα νομικά πρόσωπα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της πιο κερδοφόρας χρήσης της τελευταίας τριετίας πριν την υποβολή της αίτησης, η υποχρέωση αποπληρωμής φόρων, η ανάγκη για πραγματοποίηση επενδύσεων απαραίτητων για τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, οι καταθέσεις, καθώς και το ελάχιστο αναγκαίο ποσό για τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης.

 

Ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ατομική επιχείρηση, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της πιο κερδοφόρας χρήσης της τελευταίας τριετίας, πριν την υποβολή της αίτησης, τα έσοδα από άλλες πηγές, οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης, οι οφειλές που προέρχονται από άλλη αιτία εκτός της άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι καταθέσεις, καθώς και το ελάχιστο αναγκαίο ποσό για τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/293306-Eos-120-doseis-ta-chree-sto-Demosio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...