Ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκδρομές οπαδών του Αστέρα

Είναι ένα από τα πλέον ιστορικά παιχνίδια του Ναυπακτιακού Αστέρα, και ένα από εκείνα με τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών του σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Πρόκειται για το παιχνίδι της σεζόν 1991-92, με το Φωκικό αντίπαλο στην Άμφισσα, όπου οι δύο ομάδες κάθε εβδομάδα έδιναν μάχη για το ποια θα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου τους στη Δ Εθνική. Μία σεζόν όπου το Παπαχαραλάμπειο σε κάθε αγώνα του Αστέρα ήταν κατάμεστο, ενώ και όπου έπαιζε η ομάδα ποτέ δεν ήταν μόνη.

Οι παλιότεροι, που τα έζησαν από κοντά, έχουν να διηγούνται για εκείνη τη χρονιά πάρα πολλές ιστορίες από τις εξορμήσεις τους, μία εκ των οποίων ήταν και αυτή στην Άμφισσα όπου έδωσαν το παρών εκατοντάδες οπαδών, κάποιοι κάνουν λόγο και για περισσότερα από 2.000 άτομα από τη Ναύπακτο. Σε ένα περιβάλλον που δεν ήταν και το πλέον φιλόξενο, σε συνέχεια και των όσων είχαν προηγηθεί στο Παπαχαραλάμπειο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, αλλά και εκείνων που λάμβαναν χώρα στις «συναντήσεις» των οπαδών των δυο ομάδων κατά τις μετακινήσεις τους σε άλλα γήπεδα. Η εν λόγω αναμέτρηση έληξε με το σκορ 0-0, ένα αποτέλεσμα που βόλευε το Ναυπακτιακό, ο οποίος είχε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, μιας και είχε επικρατήσει στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα στη Ναύπακτο, και που όμως δεν στάθηκε αρκετό για να πάρει το πρωτάθλημα και την άνοδο. Αυτή χάθηκε σε ένα άλλο ιστορικό παιχνίδι, αυτό της τελευταίας αγωνιστικής στη Ζάκυνθο με αντίπαλο τον Αγγερικό, όπου ο Αστέρας έμεινε ισόπαλος στο 0-0.

Για τη χρονιά εκείνη διαβάζουμε στο wikipedia:

«Εκεί άρχισε να ξεδιπλώνεται το μεγάλο ταλέντο από τα παιδικά τμήματα (τσικό) της προηγούμενης δεκαετίας. Παίκτες της ομάδας του 1991 ήταν οι: Γιάννης Πανουργιάς, Βασ. Νικολέτος, Παν. Κυριαζής, Μπ. Καρβούνης, Σπ. Πατογιάννης, Γιωρ. Mίχος, Βασ. Γιαννόπουλος, Χρ. Ράπτης, Δημ. Παρράς, Τάκης Κλειτσίκας, Νίκος Μπίμπας, Σάκης Λύτρας, Γρηγόρης Κυρίτσης όπως και σε συνδυασμό με τον ερχομό αξιόλογων ποδοσφαιριστών από μεγαλύτερες κατηγορίες όπως ο Δημοσθένης Ρούμπας που επέστρεψε στην γενέτειρα του και την ομάδα που τον ανέδειξε, ο Μπάμπης Παυλίδης, ο Νίκος Πλοιαρίδης, ο Γιάννης Σερασίδης, ο Φώνης Ρούσσος, ο Γιώργος Καψαλιάρης και άλλοι.

Την πρώτη κιόλας χρονιά 1991-92 (ο Ναυπακτιακός Αστέρας έγινε Π.Α.Ε.) με πρόεδρο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Κώστα Κονίδα και προπονητή τον Δημήτρη Σκούνα κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση χάνοντας τον τίτλο στο νήμα από τον Φωκικό, σκορπώντας απογοήτευση στους φιλάθλους του, αλλά παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο για την εποχή εκείνη. Η μεγαλύτερη έξοδος φιλάθλων, ύστερα από αυτή του 1967΄ στο Αίγιο.

Η προσέλευση στο στάδιο Άμφισσας ήταν εντυπωσιακή και άγγιξε τον αριθμό των 6.000 φιλάθλων (4.500 εισιτήρια), όπως προκύπτει από τις καταγραφές στα επίσημα βιβλία που τηρούνται στο αρχείο του γηπέδου. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες με παλικαρίσια εμφάνιση αποσπά ισοπαλία 0-0 από τον συν διεκδικητή Φωκικό και τον κρατά σε πλεονέκτημα στην ισοβαθμία καθώς στην έδρα του επικράτησε με 2-1 αλλά η αδυναμία στα αμέσως επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με απώλειες σε Εθνικό Σαγέικων 1-1, (27′) Κυριαζής, Ηλειακό Λεχαινών 0-0, Αίαντα Γαστούνης 0-1, τον οδηγεί στην τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί τον τίτλο με ομάδα που επίσης είχε ανάγκη τους βαθμούς για την παραμονή του στην κατηγορία τον Αγγερικό Ζακύνθου.

Ο ορισμός του αγώνα αφού εκκρεμούσε παιχνίδι του Αγγερικού λόγω αναβολής ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια της διοργανώτριας αρχής . Η εντυπωσιακή έξοδος των φιλάθλων σημαδεύτηκε από μικρής έντασης επεισόδια και οδυνηρή ισοπαλία 0-0, όπου ήταν και καταδικαστική, αφού ο Φωκικός κέρδισε στο τελευταίο παιχνίδι τον Αίαντα Γαστούνης και στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ ο Αγγερικός μετέπειτα έχασε από τον Αστέρα Αμαλιάδας και υποβιβάστηκε. Η μόνη παρηγοριά το κύπελλο του νομού, όπου κέρδισε τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου με 1-0».

Δείτε τα δύο βίντεο από το παιχνίδι αυτό που βρήκαμε στο youtube και συγκεκριμένα στα κανάλια  nick1080p και Τσάρλιν Τσάπλυ αντίστοιχα.

emprosnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τρεις παρατηρήσεις για την τελευταία παράγραφο: α) Ο Αγγερικός έτσι κι αλλιώς για να έχει πιθανότητες σωτηρίας ήθελε το 2 στα 2. Άρα μόνο με νίκη επί της Αμαλιάδας (το παιχνίδι που εκκρεμούσε) θα είχε λόγο να χτυπήσει και τον Ναυπακτιακό, σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδιάφορος και θα μπορούσε να μιλάει ο Φωκικός για απαράδεκτη ενέργεια δεδομένου ότι θα ήταν γνωστό και το δικό του αποτέλεσμα. β) Το τελευταίο παιχνίδι του Φωκικού ήταν όντως 1-0 αλλά με τον Εθνικό Σαγεΐκων ο οποίος ήθελε επίσης μόνο νίκη για να έχει ελπίδες σωτηρίας (εξαρτόταν και από τα αποτελέσματα του Άρη Πατρών αλλά κυρίως της Αμαλιάδας που είχε και το αναβληθέν). γ) Ο Αγγερικός δεν έχασε μετά από τον Αστέρα Αμαλιάδας, δεν κατέβηκε καν να παίξει αφου πλεον δεν είχε πιθανότητες σωτηρίας με τους ζακυνθινούς να κάνουν λόγο περί παρασκηνίου το οποίο προφανώς περιλαμβάνει και τον Ναυπακτιακό αφού και αυτός του έκοψε βαθμό την τελευταία αγωνιστική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...