Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά απέστειλε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, καταθέτοντας αίτημα για την ίδρυση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθεί η πυροπροστασία της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, η πυροπροστασία του εν λόγω τμήματος δεν καλύπτεται σε μία μεγάλη απόσταση περίπου 50 χλμ επί της εθνικής οδού, σημειώνοντας πως εντός αυτής υπάρχουν περισσότεροι από 15 οικισμοί-ψαροχώρια, με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και κυρίως αυξημένο πληθυσμό κάθε καλοκαίρι.

Ενισχύοντας το αίτημα ο κ. Καπεντζώνης διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει κτίριο με κατάλληλες προδιαγραφές και όλες τις απαιτούμενες παροχές για τις λειτουργικές ανάγκες του Κλιμακίου, στο κέντρο του οικισμού της Ερατεινής, ύστερα από σχετική απόφαση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, καλύπτοντας επίσης και την όποια δαπάνη χρειαστεί. Τέλος, προτείνει για τη στελέχωση του Κλιμακίου την πρόσληψη δέκα (10) πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, με εντοπιότητα.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης και προς το Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ κ. Στέφανο Κολοκούρη, καθώς και το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Φωκίδας  Πύραρχο κ. Αντώνη Μίχα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...