Αβραμόπουλος: “Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων”

bb
Αβραμόπουλος:
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις σχετικές διαπραγματεύσεις σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με εκείνες που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο. Όσον αφορά το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα αυτό θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου.

Ακόμη, υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό, ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν, ενω στις επίμονες ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών προσέθεσε ότι δεν θα κλείσουν.

Τέλος γνωστοποίησε ότι στις 19 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία η αρμόδια υποεπιτροπή της, θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας, την αναγκαιότητα της οποίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ αλλά και η αρμόδια επιτροπή. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...