Αγρίνιο: Πολλά τα θετικά τεστ σήμερα, και σε νοσοκομειακό προσωπικό!

bb

Έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι σε εξέλιξη η μετατροπή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ΜΕΘ covid

«Ψυχρολουσία» στο Νοσοκομείο Αγρινίου προκάλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών που κοινοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες. Ειδικότερα, η καθυστέρηση που παρατηρούνταν στην έκδοση αποτελεσμάτων των δειγματοληπτικών ελέγχων λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων στην Πάτρα, δεν επέτρεψε εδώ και καιρό την άμεση έκδοση απαντήσεων σε αρκετά τεστ που έγιναν.

Με την εξεύρεση λύσης σε ότι αφορά το σκέλος αυτό, το Νοσοκομείο Αγρινίου έλαβε 109 αποτελέσματα ελέγχων των προηγούμενων ημερών, εκ των οποίων τα 30 ήταν θετικά!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 25 εξ αυτών αφορούν πολίτες. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι πέντε ακόμη άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο (ως βοηθοί θαλάμων και στην καθαριότητα και την ασφάλεια) βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων τα τέσσερα εργάζονται εδώ και μία εβδομάδα όντας ασυμπτωματικά, έχοντας κάνει τεστ πριν περίπου επτά ημέρες!

Όπως είναι λογικό εκφράζονται σοβαροί φόβοι για μεγάλη διασπορά ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στο Νοσοκομείο. Παράλληλα «τρέχουν» οι διαδικασίες ιχνηλάτησης, ωστόσο εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το τι μέλει γενέσθαι και αν θα μπορέσει το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί σε μία τέτοια, απευκταία, περίπτωση.

Μετατρέπεται σε ΜΕΘ-covid η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

Ο προγραμματισμός αναφορικά με την αξιοποίηση υπαρχουσών κλινών ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid προχωρά κανονικά παρά τις τελευταίες πληροφορίες που ανέφεραν πως το νοσοκομείο Αγρινίου δεν μπορεί να λειτουργήσει κατά αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει και προβλέπεται να μεταφερθούν οι τρεις νοσηλευόμενοι που βρίσκονται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, σε νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος είναι να υπάρχει διαθέσιμος αριθμός σε περίπτωση που αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι ανάγκες. Αναμένεται πλέον μέχρι την προσεχή Τρίτη η ΜΕΘ να είναι πλέον για χρήση περιστατικών covid.

Ξεκίνησαν παράλληλα οι διαδικασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση διαχωρισμάτων για την μετατροπή της ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από την σχετική απόφαση για την διαδικασία υποβολής προσφορών, που δημοσιεύθηκε προχθές, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Πηγή: agriniopress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...