Αγωγή ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σε βάρος της «Apple» από κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Αγωγή ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σε βάρος της «Apple» από κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης
Αγωγή ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σε βάρος της «Apple» από κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης «Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology Co Ltd», γνωστή και ως «Xiao-i», υπέβαλε αγωγή σε βάρος της «Apple», υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία έχει παραβιάσει ευρεσιτεχνίες της. Με τον «πόλεμο» σε εμπορικό επίπεδο ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ να είναι σε εξέλιξη…

Όπως αναφέρει το «Reuters», η εταιρεία ζητά, σύμφωνα με ανάρτηση στα social media, 10 δισ. γιουάν (1,4 δισ. δολάρια) ως αποζημίωση και απαιτεί η Apple να παύσει την «κατασκευή, χρήση, υπόσχεση πώλησης, πώληση και εισαγωγή» προϊόντων που παραβιάζουν ευρεσιτεχνία της.

Στην αγωγή, που υποβλήθηκε σε κινεζικό δικαστήριο, η «Xiao-i» υποστηρίζει πως η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής «Siri» της Apple παραβιάζει πατέντα που είχε αιτηθεί το 2004 και κατοχύρωσε το 2009.

Σε δική της ανακοίνωση η Apple ανέφερε πως η «Siri» δεν έχει χαρακτηριστικά που να περιλαμβάνονται στην ευρεσιτεχνία της «Xiao-i», η οποία – σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία – έχει να κάνει με παιχνίδια και instant messaging. Η εταιρεία επίσης ανέφερε πως ανεξάρτητοι αξιολογητές, εγκεκριμένοι από το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η «Apple» δεν παραβιάζει την τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας.

«Μας απογοητεύει που η Xiao-i Robot υπέβαλε άλλη μια αγωγή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Apple» και συνέχισε: «Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τα γεγονότα στο δικαστήριο και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κόσμου στους πελάτες μας».

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εταιρειών συνεχίζεται εδώ και χρόνια: Η «Shanghai Zhizhen» είχε μηνύσει για πρώτη φορά την «Apple» το 2012 για παραβίαση ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της. Τον Ιούλιο το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της Κίνας αποφάνθηκε πως η πατέντα ήταν έγκυρη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νέα αγωγή.

Πηγή: naftemporiki.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...