Ο Απολυτήριος λόγος Ιεροθέου (Bίντεο)

Τα εγκαίνια του νέου παρεκκλησίου εντός του ιερού Ναού της Αγ.Παρασκευής στη μνήμη του Αγ.Καλλινίου επισκόπου Εδέσσης τέλεσε μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.Ιερόθεος.

Μετά τον αγιασμό,τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική τάξη, η ακολουθία των εγκαινίων,η ενδιάτακτη Ιερά Ακολουθία για την καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης και καθαγίαση του Ιερού χώρου εις μνήμην του Αγίου Καλλινίκου, μέσα στον οποίον θα τελείται εφ’ εξής η λατρεία και η ακολουθία, , όπως απαντώνται στη λειτουργική ζωή της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Συλλειτουργοί ήταν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου αρχιμ.π.Καλλίνικος Γεωργάτος και οι εφημέριοι του ιερού ναού π.Γεώργιος Παπαβαρνάβας και π.Θεμιστοκλής Τσιτσιρίκης μετά των διακόνων Παίσίου και Αντωνίου

Ο κ.Ιερόθεος υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγ.Καλλινίκου και είχε την μοναδική εμπειρία να τελέσει την ακολουθία της καθιέρωσης της Αγ.Τραπέζης,στον πρώτο Άγιο Επίσκοπο της Ελληνικής εκκλησίας.Σε σημείο του λόγου του,ο κ. Ιερόθεος τόνισε ιδιαίτερα το Εκκλησιαστικό φρόνημά του αλλά και την μεγάλη του αγάπη στο Χριστό.

Ο κ.Ιερόθεος αναφέρθηκε επίσης στις δωρεές και εμπειρίες που έζησε κοντά τον Άγιο Καλλίνικο,αλλά και άγνωστες συγκλονιστικές πτυχές από την “ενέργεια” του Αγίου στη ζωή του και στην εξέλιξή του μετά την κοίμησή του.

Δείτε το βίντεο



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...