«Αθήνα από την αρχή»: Η επίσημη έναρξη της καμπάνιας της Ανοιχτής Πόλης και του Νάσου Ηλιόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αθήνα από την αρχή»: Η επίσημη έναρξη της καμπάνιας της Ανοιχτής Πόλης και του Νάσου Ηλιόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αθήνα από την αρχή»: Η επίσημη έναρξη της καμπάνιας της Ανοιχτής Πόλης και του Νάσου Ηλιόπουλου (βίντεο)

Η δημοτική κίνηση “Ανοιχτή Πόλη” ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της καμπάνιας του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, Νάσου Ηλιόπουλου, στον πολυχώρο “The Hub Events” (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα).

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η ηθοποιός Βαλερία Κουρούπη, προβλήθηκε το πρώτο προεκλογικό σποτ του Νάσου Ηλιόπουλου, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας μαζί με το προεκλογικό υλικό.

 

 

Η εκδήλωση ζωντανά:

Ν. Ηλιόπουλος: Με αποτελεσματικότητα και όραμα για μια Αθήνα από την αρχή

Στους πέντε άξονες παρεμβάσεων – αφετηρίες για μια Αθήνα από την αρχή αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, από τον Πολυχώρο The Hub Athens στα Πετράλωνα.

Πρώτος άξονας η καθημερινότητα

Καθημερινότητα από την αρχή, είναι ο πρώτος άξονας, όπου τα θέματα της καθαριότητας που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια για τους πολίτες τίθενται σε προτεραιότητα.Αυτή τη στιγμή η απορρόφηση του προϋπολογισμού είναι κάτω του 40% ενώ η Αθήνα έχει χάσει τη μάχη για την ανακύκλωση. Απαιτείται τοπικό σχέδιο διαχείρισης / χωροθέτηση μικρών και μεγάλων πράσινων σημείων.

Δεύτερος άξονας το κυκλοφοριακό και η βιώσιμη κινητικότητα

Στόχος είναι μια δημοτική συγκοινωνία που θα επικοινωνεί με το σημερινό δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θα ενώνει τις γειτονίες ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να κερδίσουμε χώρο για τους πεζούς και τα ήπια μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο. Να φανταστούμε και να δημιουργήσουμε μια πόλη που δεν θα παράγει αποκλεισμούς στην μετακίνηση ούτε για ένα νέο ζευγάρι, ούτε για τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας ούτε για τα Άτομα με Αναπηρία».

Τρίτος άξονας η κοινωνική πολιτική

Θέλουμε ένα δήμο που θα παρέχει περισσότερα στους ανθρώπους του με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην κατοικία. Άραγε γιατί άργησαν τόσο πολύ να τοποθετηθούν στο φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, συνυποψήφιοι μου; αναρωτήθηκε ο κ. Ηλιόπουλος. Πρέπει να απαντήσουμε στις πληγές της κρίσης, όπως την ενεργειακή φτώχεια. Στόχος μας είναι να ζωντανέψουν οι γειτονιές. Να αξιοποιήσουμε το θετικό παράδειγμα του υπουργείου εργασίας για τα ακίνητα του κέντρου. “Ζωντανεύοντας τα κτίρια, ζωντανεύουμε τις γειτονιές” υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στόχος του είναι όπως ανέφερε: «Να στηρίξουμε τις λέσχες φιλίας και να εμπλουτίσουμε τη δραστηριότητά τους, καθώς προάγουν τη συμμετοχή της τρίτης ηλικίας στην κοινωνική ζωή της πόλης. Τα κέντρα γειτονιάς να λειτουργήσουν ως φιλόξενοι και ζωντανοί χώροι για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε κάθε Κοινότητα».

Τρίτος άξονας ο Δημόσιος χώρος

Μαζί με το πράσινο πρέπει να κερδίσουμε συνολικά το στοίχημα για τον δημόσιο χώρο. Να γίνουν τα σχολεία: χώρος πολιτισμού και δημιουργίας, χώρος πρασίνου σε αυλές και ταράτσες. Στόχος μας είναι η ανάπλαση των δημόσιων χώρων είπε ο κ. Ηλιόπουλος επικρίνοντας τη σημερινή δημοτική αρχή καθώς και τους κ. κ. Μπακογιάννη και Γερουλάνο για φοβική και μίζερη στάση στο θέμα αυτό. «Η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου προϋποθέτει σύγκρουση με συνήθειες και συμφέροντα. Εμείς αυτή τη μάχη την έχουμε δώσει και θα την δώσουμε και ως δημοτική αρχή» τόνισε.

Τέταρτος άξονας, η ασφάλεια

«Ασφαλείς γειτονίες είναι οι ζωντανές γειτονίες» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι δουλειά του δήμου είναι να σπάει το αίσθημα της εγκατάλειψης να μην αφήνει αόρατα σημεία μέσα στον δήμο.» Ηλεκτροφωτισμός, πολιτική για την κατοικία, κίνητρα για εμπορική δραστηριότητα, πολιτισμός που δεν περιορίζεται στο κέντρο της πόλης όλα αυτά συμβάλουν στην ασφάλεια και όχι η μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε κατασταλτικό μηχανισμό.

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι: «Οι γειτονίες μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της Χ.Α. Η ρητορική του μίσους παράγει φόβο. Χωρίς τον φόβο και το δηλητήριο του δεν θα είχαμε ζήσει το λιντσάρισμα και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης».

Πέμπτος άξονας είναι η Δημοκρατία

Ο Δήμος έχει ανάγκη τη φωνή των πολιτών! Να μπορούν μέσω σύγχρονων εργαλείων να διατυπώνουν προτάσεις, παράπονα και υποδείξεις. Να εμπιστευτούμε τα Κοινοτικά συμβούλια δίνοντάς τους ουσιαστικές αρμοδιότητες, να εφαρμόσουμε συμμετοχικό προϋπολογισμό, να θεσπίσουμε τοπικά δημοψηφίσματα. Να αφήσουμε πίσω μας το ξεπερασμένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Να ενδυναμώσουμε τις πολιτικές ένταξης προσφύγων και μεταναστών

Θέλουμε μια πόλη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Μια πόλη που δεν θα διαχωρίζει με βάση το φύλο, την φυλή, την καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Υπάρχουν σήμερα τρεις απαραίτητες δημοκρατικές τομές για να γίνει η Αθήνα μια σύγχρονη δημοκρατική πόλη: Αποτεφρωτήριο, ψήφος μεταναστών, πολιτικών γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Θέλουμε μια Αθήνα από την αρχή

O κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο όραμα για την Αθήνα την επόμενη μέρα της κρίσης. «Θέλουμε να σκεφτούμε την Αθήνα ως μια περιφερειακή απομίμηση άλλων προτύπων ή ως μία καινοτόμο και δυναμική πόλη που θα λειτουργεί ως υπόδειγμα για τον Ευρωπαϊκό 21ο αιώνα;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει ότι

«Εγώ δεν σας κρύβω ότι θέλω το δεύτερο. Η Αθήνα δεν μπορεί να χτίσει ένα τείχος και να οχυρωθεί απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Και όποιος το λέει αυτό είναι αφελής». 

«Η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή μητρόπολη με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εμεις θέλουμε η Αθήνα να αποτελέσει ένα θετικό υπόδειγμα. Να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά όσων ζουν και εργάζονται εδώ. Να προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους της!»

«Περισσότερη αξιοπρέπεια, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη ανθρωπιά! Δεν λέω ότι είναι εύκολο, λέω ότι αξίζει να το προσπαθήσουμε αξίζει να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε την Αθήνα από την αρχή!» είπε κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Αλ. Τσίπρας: «Ο Νάσος θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα», «η Αθήνα ανήκει στους πολλούς, όχι στις ελίτ»

 

Στην εκδήλωση και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον ωραίο αγώνα που ξεκινά.

“Η υποψηφιότητά μου και η δική σου Νάσο έχει κάποια κοινά στοιχεία. Όταν τους λέμε για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας λένε “ποιον; ποιος είναι αυτός;”, έτσι λέγανε και τότε για μένα, μάλλον τώρα είναι καλύτερα γιατί αυτοί που σε γνωρίζουν μέσα από το χαρτοφυλάκιο της δουλειάς σου στο υπουργείο Εργασίας, σε γνωρίζουν πάρ απολύ καλά.

Σε γνωρίζουν νέοι άνθρωποι που απόκτησαν αξιοπρέπεια στη ζωή τους μέσα από τις δικες σου προσπάθειες στο ΣΕΠΕ, σε γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν ωράρια αλλά τώρα οι εργοδότες τους υποχρεούνται να επανέρθουν στην κανονικότητα και σ΄ευχαριστώ γι’ αυτό, γιατί από τα μικρά πράγματα γίνεται η διαφορά, όχι από τα μεγαλεπήβολα.

Το δεύτερο για το οποίο σε ζηλεύω είναι γιατί θυμάμαι ότι όταν δίνεις μια μάχη με όρεξη κα αποφασιστικότητα και με αυτοπεποίθηση της γνώσης των προβλημάτων και ενός πολιτικού λόγου που είναι μεστός και διεκδικητικός και κυρίως όταν τη δινεις από τη θέση του αουτσάιντερ έχεις ακόμα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και είναι μια ωραία μάχη. Έτσι την εδωσα και γ τότε, έτσι και ο Γαβριήλ, έτσι και συ τώρα ξεκινάς έναν ωραίο αγώνα που έχει όλες τις προυποθέσεις τώρα να αποδειχθεί νικηφόρος.

Θα σπάσουμε το κέλυφος της αναγνωρισιμότητας Νάσο, μέσα από τον πολιτικό λόγο, μέσα από τις παρεμβάσεις και μέσα από την πλούσια πια εμπειρία της “Ανοιχτής Πόλης” που είναι πια 13 ετών.

Προχθές μίλαγα με έναν φίλο Αθηναίο, που δεν ασχολείται πολύ με την πολιτική και του είπα για σένα. Δεν σε είχε ακουστά και όταν του έδειξα μια φωτογραφία σου μου είπε ότι του θυμίζεις τον καθηγητή από το Casa de Papel…

Τότε του απάντησα “και που να δεις όταν τινάξει την μπάνκα στον αέρα, θα είναι ακριβώς ο ίδιος.

Πέραν της μάχης των ιδεών και του αυτοδιοικητικού λόγου, πέραν της ανάγκης η Αθήνα να γίνει μια πόλη για τους πολλούς και όχι μια πόλη για τις ελίτ, δίνεις και μια άλλη συμβολική μάχη, να αποδείξουμε ότι κυρίως η Αθήνα δεν ανήκει στις ελίτ, δεν ανήκει στα τζάκια, δεν ανήκει σ΄αυτούς που θεωρούν και την Αθήνα κληρονομικό δικαίωμα. Η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους και στις Αθηναίες, στους νέους και τις νέες, στους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα να ζούν με αξιοπρέπεια και με όραμα σ’ αυτή την πόλη, που μπορεί να γινει ξανά βιώσιμη και φιλική στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα εκείνων που ζουν στις λαικές και υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης.

Η Αθήνα δεν είναι μόνο η βιτρίνα αλλά είναι οι γειτονιές της. Σου εύχομαι καλή δύναμη, καλό αγώνα και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις και θα τα καταφέρουμε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355097-Athena-apo-ten-arche-E-episeme-enarxe-tes-kampanias-tes-Anoichtes-Poles-kai-toy-Nasoy-Eliopoyloy-binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...