Αλέξης Τσίπρας: “Η κοινωνία ζει σε συνθήκες ασφυξίας”

Αλέξης Τσίπρας:
Η παρατεταμένη και πρωτοφανής ύφεση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία για την οικονομία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία, να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή.

Για τη ΔΕΘ είπε ότι αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό για τη χώρα με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς αντικατοπτρίζει την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης, της παραγωγής και της δημιουργίας. «Φέτος λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε το πρωί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo ΑΕ και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρείες. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η προοπτική των δύο εταιρειών και οι συζητήσεις μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνένωση τους με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), για την οποία υπάρχουν ενστάσεις.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και στις 19:30 θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...