«Αλήθειες, πρόσωπα και κείμενα για το ‘21»

«Αλήθειες, πρόσωπα και κείμενα για το ‘21»

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, μετά από 3 χρόνια πολιτιστικής απραγίας, λόγω της πανδημίας,   ανταποκρινόμενη στον πολλαπλό ρόλο που πρέπει να επιτελεί το σχολείο, επέστρεψε στα πολιτιστικά δρώμενα της Ναυπάκτου με την εκδήλωση  «Αλήθειες, πρόσωπα και κείμενα για το ‘21».

Μία εκδήλωση, υψηλού επιπέδου, που έλαβε χώρα στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της Ναυπάκτου με σκοπό να τιμηθεί, με ένα χρόνο καθυστέρηση, η επέτειος των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Δρογγίτη Μαρία, Δημόπουλου Κων/νου, Θεοδωροπούλου Παρασκευή, Τσώτα Αδαμαντίνη, Ζέρβα-Παπαρίδη Ηλία, άνοιξαν την κιβωτό της ιστορικής μνήμης, η οποία, όπως τόνισε ο Διευθυντής του σχολείου κ Πιτσιάκκας Πέτρος, εκφράζει τη συνεχή παρουσία του παρελθόντος στο παρόν, το οποίο και επηρεάζει, με θεατρική αφήγηση, διανθισμένη με τραγούδια, που συντέθηκαν εμπνευσμένα από το ’21, και εκτελέστηκαν από χορωδία που ετοίμασε η κ. Κορκοντζέλου Ζιζή, δημιούργησαν μια κατανυχτική ατμόσφαιρα και έφεραν το κοινό σε επαφή με κείμενα που έγραψαν ή αφορούν ήρωες του ’21, όπως του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη, του Κασομούλη, της Μπουμπουλίνας, της Μαυρογένους και της Λένως Μπότσαρη, αποκαλύπτοντας αλήθειες.

Αλήθειες τις οποίες ενίσχυσε και η μεστή περιεχομένου εισήγηση με θέμα «Προεπαναστατικά και επαναστατικά χρόνια, αποσιωπημένες και διαστρεβλωμένες αλήθειες», του καταξιωμένου συγγραφέα των ιστορικών μυθιστορημάτων «Άγιοι και δαίμονες, εις ταν Πόλιν» και «Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821» κ. Γιάννη Καλπούζου, τα οποία έχουν ως ιστορική βάση την περίοδο του 1821.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ Γκίζας Βασίλειος, οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμό, και πλήθος κόσμου, που συγκινήθηκε και ενθουσιάστηκε από το αποτέλεσμα της προσπάθειας και συγχάρηκε τους συντελεστές, μαθητές και καθηγητές.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...