Αλλάζουν οι όροι για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης!

Μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τους Αζέρους της «Socar», η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές στους όρους του νέου διαγωνισμού, ώστε να διασφαλιστεί πως, από την πώληση του Διαχειριστή,  θα προστατεύονται τόσο τα συμφέροντα του Δημοσίου, όσο και η τσέπη των καταναλωτών.

Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, τα στελέχη του υπουργείου Ενέργειας έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία του νέου διαγωνισμού για την πώληση του ΔΕΣΦΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο», ο υπουργός τόνισε ότι οι όροι και οι διαδικασίες του νέου διαγωνισμού αποτελούν αντικείμενο μελέτης «ώστε η προκήρυξη να είναι η καλύτερη δυνατή ως προς το τίμημα που θα προκύψει και το μέλλον του ΔΕΣΦΑ. Κοιτάμε λίγο πιο επισταμένα τους όρους που θα προκύψουν για να είναι οι καλύτεροι».

Οι δύο αλλαγές στον νέο διαγωνισμό για την ΔΕΣΦΑ!

Επίσης, στη νέα προκήρυξη θα υπάρξει ιδιαίτερος όρος για το σεβασμό του κοινοτικού δικαίου, ώστε η εταιρεία που θα έχει την πλειοψηφία να μην είναι παραγωγός. Η δεύτερη, επίσης σημαντική αλλαγή είναι ότι θα  υπάρχει μια ισχυρή παρουσία εταιρειών που έχουν σχετική εμπειρία στη διαχείριση δικτύων.  «Αυτά είναι δύο δεδομένα που θα λάβει υπόψη η νέα προκήρυξη», είπε ο υπουργός.

Έρχονται επενδύσεις 1 δις ευρώ στην αιολική ενέργεια!

Με την αγορά να ανοίγει και το επιχειρηματικό κλίμα να γίνεται πιο φιλόξενο, ο Γιώργος Σταθάκης, εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθούν  επενδύσεις ύψους 1 δις ευρώ στην αιολική ενέργεια! Μάλιστα  το υπουργείο αναμένει και σημαντικό αριθμό επενδύσεων στον τομέα της εξοικονόμησης. 

Στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), η Ελλάδα έχει σημείωση σημαντική πρόοδο, ξεπερνώντας πολλά άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. φτάνοντας το 18%, που είναι και ο στόχος που έχει τεθεί το 2020.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...