Αλλαγή ώρας 2024: Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια σας μία ώρα… μπροστά

Μερικές ώρες έμειναν για το καθιερωμένο ραντεβού της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, όπου πηγαίνουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή της εφετινής ώρας θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024, που όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 03:00, πρέπει να τους βάλουμε μία ώρα μπροστά για να δείξουν 04:00.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ..»

Γιατί γίνεται η αλλαγή της ώρας
Η αλλαγή της ώρας αποτελεί μια «πράσινη λύση» καθώς το βασικό της πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Τη δεκαετία του ’70, υπό την επήρεια της πετρελαϊκής κρίσης, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν το φως της ημέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από το 1996 ισχύει μία ενιαία, πανευρωπαϊκή ρύθμιση, κατά την οποία την Άνοιξη γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά (ώστε να αξιοποιούμε το φως της ημέρας για μία ώρα επιπλέον), ενώ το Φθινόπωρο τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω.

newsbomb.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...