Αλ. Χαρίτσης: Ανάγκη να κλείσει άμεσα η β’ αξιολόγηση με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο

Ανάγκη να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο περιθώριο δεξίωσης του ΒΕΘ, για τον εορτασμό της καινούργιας χρονιάς. Ο ίδιος, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση και προσέθεσε, πως «στόχος μας είναι να κλείσει με τρόπο κοινωνικά αποδεκτό και οικονομικά βιώσιμο».

Ο υπουργός τόνισε πως «η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μία περίοδο ουσιαστικής ανάπτυξης». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δημοσιονομικοί και μακροοικονομικοί δείκτες καταγράφουν βελτίωση. Το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και όταν βγουν τα επίσημα στοιχεία και του τέταρτου τριμήνου».

Σχετικά με τις επενδυτική δυναμική που δημιουργεί το νέο ΕΣΠΑ, στην ελληνική αγορά, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι «έχει ενεργοποιηθεί πάνω από το 55% των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, προσκλήσεις ύψους 9,8 δισ. ευρώ. Το 2017 θα είναι χρονιά σημαντικής απορρόφησης πόρων. Η απορρόφηση το 2016 έφτασε το 11,35%, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο του 7%».

Από τις 31 Οκτωβρίου έκλεισαν οι αιτήσεις για τα τέσσερα πρώτα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου, που ήταν στον «αέρα», τα οποία «συνάντησαν πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς κατατέθηκαν 820 αιτήσεις, με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ». Το 22% των συνολικών αιτήσεων στον νέο αναπτυξιακό νόμο προέρχονται από επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνολικό ύψος των προτάσεων να φθάνει τα 447 εκατ. ευρώ, ενώ το 65% των αιτήσεων αφορά δραστηριότητες της βιομηχανίας και της μεταποίησης.

Στην συνέχεια επεσήμανε, ότι εντός του μήνα αναμένεται να βγει η πρόσκληση για το “Δημιουργώ – Ερευνώ – Καινοτομώ”, που στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...