Αλ. Χαρίτσης στο Kontra Channel: Το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη καταρρέει με κρότο (βίντεο)

Αλ. Χαρίτσης στο Kontra Channel: Το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη καταρρέει με κρότο (βίντεο)

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Channel» και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη παραχώρησε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Τι είπε αναλυτικά: 

Για ενδεχόμενη άρση εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση από τον Πάνο Καμμένο:

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση δεν φοβάται κανένα ενδεχόμενο, καθώς έχει μάθει, όπως σημείωσε, να ξεπερνάει δύσκολες καταστάσεις από το 2015. Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι δεν χρειάζεται κανείς να προτρέχει καθώς υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία δεν έχει διαρραγεί και εξέφρασε την εκτίμηση, ότι ο κυβερνητικός εταίρος αναλογιζόμενος τις ιστορικές ευθύνες θα λάβει τις σωστές αποφάσεις και θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση. Υπογράμμισε πάντως, ότι σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, η Κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί πίσω από τις συνταγματικές προβλέψεις και όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα προσφύγει στη Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Θέλουμε καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις, είπε με έμφαση, ο Υπουργός Εσωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, αυτό που είναι κρίσιμο είναι η ολοκλήρωση της μεγάλης προσπάθειας της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων, την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας και την υλοποίηση της Αναπτυξιακής Στρατηγικής, ώστε στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες να «κάνουν ταμείο» και να κρίνουν όχι μόνο αυτά που έγιναν, αλλά και τα σχέδια των πολιτικών δυνάμεων για τις επόμενες δεκαετίες. Ο Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι την ώρα που η Κυβέρνηση πετυχαίνει βήμα βήμα την ανάκαμψη της οικονομίας και την αύξηση των θέσεων εργασίας, την ώρα που ενισχύει το σύστημα υγείας και στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη θέση της Ελλάδας διεθνώς, από χώρα  παρίας που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, ο Κ. Μητσοτάκης είναι απομονωμένος στο εξωτερικό και η Νέα Δημοκρατία αντί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το αύριο της χώρας επιδίδεται σε αποσπασματικές κραυγές που παραπέμπουν σε ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Για τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος υπονόησε ότι η Κυβέρνηση μεθοδεύει νοθεία στις επόμενες εκλογές: 

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η τοποθέτηση αυτή προκαλεί οργή και αποδεικνύει ότι ο Κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με όρους τοπικού κοινοτάρχη τρίτης κατηγορίας. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πως ό,τι λέει έχει βαρύνουσα σημασία για τη Δημοκρατία. Τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτά τα ζητήματα η Ελλάδα τα έχει λύσει εδώ και δεκαετίες. Δεν επιτρέπεται να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών και χαρακτήρισε τέτοιου είδους θέσεις, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία, αλλά και άδικες για τους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ, οι οποίοι εργάζονται συστηματικά εδώ και καιρό ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις εκλογικές αναμετρήσεις, όποτε και αν αυτές γίνουν. Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για κινήσεις πανικού του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βλέπει το αφήγημά του για «εκλογικό περίπατο» να καταρρέει με κρότο. Οι κινήσεις αυτές, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, θα ήταν κωμικές αν δεν ήταν επικίνδυνες και υπογράμμισε ότι το ΥΠΕΣ, θα διασφαλίσει και αυτή τη φορά διαφανείς και αδιάβλητες εκλογικές διαδικασίες και με την εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών. 

Για την καθυστέρηση στην έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού 3Κ/2018, από το ΑΣΕΠ: 

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την κάλυψη περισσότερων από 8.500 μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων – κυρίως στην καθαριότητα – καθώς όχι μόνο θα πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο τρόπο τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και επειδή πρέπει να δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων και στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας που για πολλούς εργαζόμενους ξεπέρασε τη δεκαετία. Από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, έχουμε παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο ΑΣΕΠ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη  για την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Αναμένουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή τους οριστικούς Πίνακες των επιτυχόντων, το συντομότερο δυνατό. Ήδη, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351212-Al-CHaritses-sto-Kontra-Channel-To-aphegema-toy-Kyr-Metsotake-katarreei-me-kroto-binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...