Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για την καταμέτρηση των ψήφων- Κομφούζιο στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Χάος επικρατεί στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα έχει υπερφορτωθεί και δεν λειτουργεί πλέον.

Οι Δικαστικοί υπάλληλοι που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σχεδόν νυχθημερόν στις θέσεις τους, διαπίστωσαν ότι ο μηχανισμός δεν ήταν έτοιμος για μια τέτοια διαδικασία καθώς πολλοί Δικαστικοί Αντιπρόσωποι παρέδωσαν αποτελέσματα με λάθη και παραλείψεις, ενώ μέχρι και σήμερα το πρωί έρχονταν σάκοι στο Πρωτοδικείο. Συνεπώς το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ότι οι υπάλληλοι έπρεπε να κάνουν την καταμέτρηση, αλλά να εντοπίσουν και να διορθώσουν τα λάθη που παρατηρήθηκαν. Αυτό σημαίνει εξονυχιστικό έλεγχο.

Από την άλλη πλευρά το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου υποχρεούται να κάνει την καταμέτρηση για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές και για την περιοχή ευθύνης του Πρωτοδικείου Αγρινίου, επειδή είναι πρωτεύουσα του νομού. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερος φόρτος εργασίας με ένα λειψό σύστημα και έναν μηχανισμό που δεν ήταν έτοιμος, καθώς μεγάλη μερίδα Δικαστικών Αντιπροσώπων δεν είχε καν ενημερωθεί επαρκώς για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει.

Εκτός όλων αυτών υπήρχαν και εκλογικά τμήματα που έπρεπε να έχουν 4 κάλπες, αλλά δεν χωρούσαν ούτε μία. Έτσι επικράτησε ένα κομφούζιο και παρατηρήθηκαν πολλά λάθη.

Αν αποκατασταθούν τα προβλήματα του ηλεκτρονικού συστήματος, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι το μεσημέρι.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...