Αναβολή στη σύνοδο κορυφής των G7 από τον Ντόναλντ Τραμπ

bb
Αναβολή στη σύνοδο κορυφής των G7 από τον Ντόναλντ Τραμπ

Την απόφασή του να αναβάλει τη σύνοδο κορυφής των G7, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Ουάσιγκτον στο τέλος Ιούνιου, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η G7 είναι «πολύ ξεπερασμένη» ως σχήμα και «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο», συμπληρώνοντας πως θα την κάνει το φθινόπωρο με σκοπό να προσκαλέσει και τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας.  Η κίνηση σηματοδοτεί μια δ


31/05/2020 – 08:35

Την απόφασή του να αναβάλει τη σύνοδο κορυφής των G7, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Ουάσιγκτον στο τέλος Ιούνιου, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η G7 είναι «πολύ ξεπερασμένη» ως σχήμα και «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο», συμπληρώνοντας πως θα την κάνει το φθινόπωρο με σκοπό να προσκαλέσει και τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια δραματική μεταστροφή του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που ήθελε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ουάσινγκτον στα τέλη του επόμενου μήνα για να δείξει ότι αποκαθίσταται η ομαλότητα στη χώρα του μετά την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 103.000 Αμερικανούς.

Η G7 αποτελείται από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις συνόδους της συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία εξαιρέθηκε από τις συνόδους της μέχρι τότε G8 πριν από πέντε χρόνια, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Η Αλίσα Φαρά, μια εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε ότι στη σύνοδο της G7 θα προσκληθούν κυρίως παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, με τους οποίους ο Τραμπ σχεδιάζει να συζητήσει για την αντιμετώπιση της Κίνας μελλοντικά.

Πηγή: kontranews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...