Αναβρασμός στον τουρκικό στρατό: Παραιτήθηκαν πέντε ανώτεροι αξιωματικοί

Εξελίξεις σημειώθηκαν στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες και αυτές αφορούν τον στρατό της χώρας, καθώς πέντε ανώτεροι αξιωματικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους έπειτα από μια συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) στις αρχές του μήνα. Αυτό έγραψε την Κυριακή (25/08) η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Cumhuriyet».

Συγκεκριμένα, με βάση το σχετικό ρεπορτάζ, στη συνεδρίαση αυτή, την 1η Αυγούστου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξετάστηκαν οι προαγωγές, οι αποστρατεύσεις και οι κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

Οι παραιτήσεις ενός υποστράτηγου και τεσσάρων ταξιάρχων υποβλήθηκαν σε αντίδραση σε αποφάσεις του «YAS» που ερμηνεύθηκαν από απόστρατους αξιωματικούς ως μια προσπάθεια να μικρύνει ο τουρκικός στρατός. Οι δύο από τους ανώτερους αξιωματικούς που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ήταν υπεύθυνοι για την περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, όπου η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα.

Αυτά αναφέρει η εφημερίδα «Cumhuriyet», η οποία είναι προσκείμενη στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και δεν κατονόμασε τις πηγές της. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας περιορίστηκε να αναφέρει πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα προς το παρόν, κάτι που σημαίνει πως οι πληροφορίες θα πρέπει να έχουν βάση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...