Αναγκαία η ίδρυση ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ για την εξοικονόμηση υψηλών ποσών λόγω του νέου ασφαλιστικού νόμου

ασφαλιστικό

Γράφει ο

Θρασύβουλος Μίαρης, φοροτεχνικός

 

Οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών – αυτοαπασχολούμενων λόγω της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου (N.4387/2016) έχουν οδηγηθεί σε τριπλασιασμό, γεγονός που θα επιφέρει σοβαρές απώλειες εισοδήματος.

Οι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 24.000 ευρώ, επιβαρύνονται σημαντικά από το νέο Ασφαλιστικό, αφού θα κληθούν από τον Ιανουάριο του 2017 να πληρώσουν εισφορές 20% για σύνταξη και 6,95% για υγεία και σε κάποιες περιπτώσεις με επικουρικό 7% πλέον εφάπαξ 4%.

Πρέπει  να τονιστεί  λοιπόν ότι από 1/1/2017, σύμφωνα με  τον νέο ασφαλιστικό νόμο, τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών, υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος από την ασκούμενη δραστηριότητά τους στο 26,95% για συνταξιοδοτικό και εισφορές υγείας, ενώ βάσει του προηγούμενου ασφαλιστικού συστήματος ο υπολογισμός βασιζόταν στην  ασφαλιστική κατηγορία και στα έτη ασφάλισης. Ως εκ τούτου το νέο σύστημα  επιβαρύνει με υπέρογκα ποσά ασφαλιστικών εισφορών όλους, ανεξάρτητα από τα χρόνια ασφάλισης.

Σημαντικό πλέον κριτήριο για τη φορολογία και το ασφαλιστικό ως προς τη δημιουργία καθαρών κερδών είναι οι δαπάνες που προσαρμόζονται στην λειτουργία της επιχείρησης και η αναγνώριση τους προς έκπτωση από την φορολογική αρχή και η σωστή καταχώρηση τους .   

Στις περισσότερες περιπτώσεις λοιπόν κρίνεται λοιπόν αναγκαία η ίδρυση εταιρείας με βάσει τις τελευταίες αλλαγές στην φορολογία και το νέο ασφαλιστικό και οι  συμμετοχές πρέπει να ρυθμίζονται ανάλογα με την προγενέστερη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Η ίδρυση μιας προσωπικής εταιρείας έχει το πλεονέκτημα ότι το σύνολο του εισοδήματος φορολογείται με έναν συντελεστή, σε αντιδιαστολή με τις ατομικές που εφαρμόζονται  διαφορετικοί συντελεστές που ανάλογα με το καθαρό εισόδημα η επιβάρυνση σε φόρο και εισφορές είναι μεγαλύτερη.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι στην διάθεση σας για να σας απαντήσουν σε όλα τα φορολογικά και ασφαλιστικά σας ζητήματα. Ένα επιτελείο από οικονομολόγους- λογιστές – φοροτεχνικούς – ειδικούς συμβούλους- δικηγόρους εγγυώνται την επιλογή της ορθότερης επιλογής για τη δική σας περίπτωση. 

Καλώντας μας στα τηλέφωνα 210 7645945, 210 9639049-50, 6932215259 σας δίνουμε συμβουλές για το νέο ασφαλιστικό νόμο και στην συνέχεια  συμφωνούμε σε μια συνάντηση στα γραφεία μας ή στο χώρο σας. Η πείρα μας και η εξειδίκευση μας στη σύσταση εταιρειών εγγυώνται τη σωστή επιλογή σας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...