Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι χάνουν τα περισσότερα

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι χάνουν τα περισσότερα
Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι χάνουν τα περισσότερα

Μόνο τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν από περικοπές που έγιναν στις κύριες συντάξεις θα καταβάλει εφάπαξ το υπουργείο Εργασίας έως το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι δεν έχει άλλα περιθώρια και λέγοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά τα δώρα και τις επικουρικές.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιστραφούν αναδρομικά, τουλάχιστον αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, όλες οι περικοπές που έγιναν στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και στα δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Έτσι σχεδόν το 60% των συνταξιούχων που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης, κάτω από 1.000 ευρώ, δεν θα «τύχουν» επιστροφής αναδρομικών.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν ότι σε αυτή τη φάση, τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, επιτρέπουν αυτή τη διαδικασία επιστροφής των αναδρομικών. Μια διαδικασία, που κοστολογείται στο 1,4 δισ. ευρώ μικτά. Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους δεν είναι απεριόριστα. Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχει αυτή η δυνατότητα αυτή την στιγμή. Πάντα λαμβάνεται υπόψη η διαγενεακή αλληλεγγύη και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...