Ανακοίνωση ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ για την εξέλιξη της πανδημίας

Η δραματική κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη σε όλη τη χώρα, σύμφωνα και με τους ειδικούς. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα διαχρονικών αντιλαϊκών επιλογών γενικά αλλά και στον τομέα της προστασίας της υγείας του λαού, της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής που δεν φρόντισε τόσους μήνες να ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, να επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα, να εντείνει την επιδημιολογική επιτήρηση, να εντείνει τους ελέγχους σε μεγάλους χώρους εργασίας και γηροκομεία. Ταυτόχρονα να ενισχύσει τα ΜΜΜ με μέσα και προσωπικό, να αραιώσει τις τάξεις στα σχολεία ενισχύοντας με εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό, αντί αυτών άνοιξε οδικό και αεροπορικό τουρισμό με πρωτόκολλα-“λάστιχο” στα μέτρα των “tour operators” και μεγάλων επιχειρήσεων στις Μεταφορές.
Η ΚΟ Ναυπάκτου αφουγκράζεται την κοινωνία, παίρνοντας μηνύματα και παράπονα των συνδημοτών μας που ανησυχούν κάθε μέρα και περισσότερο, θεωρεί ευθύνη της να απευθυνθεί δημόσια και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε κρούσματα σε εργασιακούς χώρους, κρούσματα σποραδικά στο Δήμο μας, όπως επίσης και σε δομή του Δήμου Ναυπακτίας.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώσουν το λαό για την κατάσταση που επικρατεί πραγματικά.
Απαιτείται άμεσα να γίνουν επαναλαμβανόμενα ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλους τους εργοστασιακούς χώρους, σε Souper Market, σε όλες τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου.
Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός για τα αποτελέσματα, όσοι μπουν σε καραντίνα να πληρωθούν κανονικά και ΟΧΙ να μπουν σε κανονική άδεια, να απολυμανθούν όλοι οι εργασιακοί χώροι. Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων με το κόστος να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.
Να υπάρξει μέριμνα από την Δημοτική Αρχή για να εφοδιαστούν όλοι οι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες με τα απαραίτητα laptop ή tablet ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να παρακολουθούν την «τηλεκπαίδευση», έχουμε αρκετά προβλήματα. Ας μας ενημερώσει ο Δήμος τί μέτρα έχει πάρει ώστε να μην δημιουργείται κανένα πρόβλημα σε κανένα μαθητή.
Η ατομική ευθύνη του καθενός έχει πιάσει ταβάνι. Πιτσιρίκια τρέχουν να συνδεθούν με κινητά παππούδων ή τής γειτονιάς.
Η κρατική ευθύνη εξαντλείται στις εξαγγελίες, στις απαγορεύσεις και την καταστολή, όπως παρακολουθήσαμε όλοι στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας.
Ενοχλεί η μόνη διαφορετική φωνή που ακούγεται. Η φωνή του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων. Γιατί στηρίζει, υπερασπίζεται και διεκδικεί με βάση το δίκιο των εργαζόμενων και του λαού και όχι με βάση την οικονομία και το συμφέρον του κεφαλαίου, όπως κάνει η κυβέρνηση και σιγοντάρουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Αυτό που πρέπει να γίνει έστω και σήμερα είναι να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με βάση τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, να επιταχθεί πραγματικά όλος ο ιδιωτικός τομέας χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, να ενταθούν οι έλεγχοι από κρατικές και υπηρεσίες της Περιφέρειας σε μεγάλους χώρους εργασίας, για την προστασία των εργαζόμενων, όλου του λαού.


ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...