Ανακοίνωση της Περιφέρειας Δ.Ε. για τα αντιπλημμυρικά στον Εύηνο.

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του άρθρου του Nafpaktia news.gr (Δείτε ΕΔΩ) έκανε γνωστό ότι ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας υπέγραψε την σύμβαση και τα έργα ξεκινούν  στον Εύηνο .

Αναφέραμε  και εμείς για τις ενέργειες της Περιφέρειας  στο ρεπορτάζ μας όταν  μέσα από αυτό αναδείξαμε  τον σοβαρό κίνδυνο με  τα ορμητικά νερά του Εύηνου να “τρώνε”  εκτός από τον δρόμο και τεράστιες αγροτικές εκτάσεις.

Δυστυχώς όμως υπήρξαν καθυστερήσεις (έστω και λόγω γραφειοκρατίας) με αποτέλεσμα και τώρα που η σύμβαση έχει υπογραφεί να μην μπορεί να γίνει άμεση παρέμβαση καθώς η στάθμη των νερών το απαγορεύει αλλά και δεν προσδιορίζεται το πότε ακριβώς ξεκινά ο εργολάβος…

Θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψει ο καιρός ή όταν πρέπει να γίνουν κι άλλες διαδικασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ξεκινούν άμεσα εργασίες για την συντήρηση και αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Εύηνο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προχώρησε στην υπογραφή σχετικής σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 471.044,84 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Δίνουμε βάρος στα αντιπλημμυρικά έργα, στην καλή κατάσταση τους, με στόχο να θωρακίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό περιοχές αυξημένης ανάγκης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου υποέργου θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που περιλαμβάνουν:

  • Συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στις θέσεις 1 έως 5 και έργων προστασίας ακτής στην θέση 6.
  • Άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά.
  • Απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης κατά μήκος της κοίτης στις ανωτέρω θέσεις.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...