Ανακοινώθηκε η λίστα με τις γαλάζιες σημαίες-2 η Ναυπακτία, 9 γαλάζιες σημαίες αποσπά η Φωκίδα

Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών. Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. 

Στα καθ’ημάς για μια ακόμη χρονιά η πόλη της Ναυπάκτου μένει εκτός κάδρου γαλάζιων σημαιών με τις παραλίες της ωστόσο Κρυονερίου και Κάτω Βασιλικής να επαναεπιβεβαιώνουν την καθαρότητα και ασφάλεια των νερών και των ακτών τους για μια ακόμη χρονιά και να λαμβάνουν το βραβείο της γαλάζιας σημαίας για λογαριασμό μάλιστα και όλου του νομού.

Στον γειτονικό Δήμο Δωρίδος 9 παραλίες λαμβάνουν επίσης γαλάζιες σημαίες επιβεβαιόνοντας την ποιότητα των ακτών κολύμβησης και της θάλασσας Αυτές είναι :Αγ. Νικόλαος,Βάθη,Γλυφάδα,Ερατεινή,Μαραθιάς,Μοναστηράκι,Σεργούλα,Σκάλωμα και ΧιλιαδούΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.