Αναστάτωση από το lockdown στις εκκλησίες -Ακυρώνονται τα μνημόσυνα

Αναστάτωση όπως είναι φυσικό προκλήθηκε με την ανακοίνωση του νέου καθολικού lockdown από το Σάββατο 7/11/2020 και στις Εκκλησίες. Μιλώντας με τον προϊστάμενο του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση και τον προϊστάμενο του ιερού ναού Παντανάσσης πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, μας είπαν πως αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και διυπουργική απόφαση που θα αποσταλεί αρμοδίως και στην οικεία Μητρόπολη Πατρών και τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τις 3 εβδομάδες του lockdown οι ιεροί ναοί.

Μιλώντας με γραφεία τελετών της Πάτρας που είχαν προγραμματίσει για το Σάββατο και την Κυριακή 8/11 ιερά μνημόσυνα, μας ενημέρωσαν πως δεν επιτρέπεται να γίνουν και ήδη όσα ήταν να τελεστούν, ακυρώθηκαν. Βέβαια η ζημιά είναι μεγάλη καθώς ήδη είχαν τυπωθεί προγράμματα ενώ είχε ξεκινήσει και η προετοιμασία του δίσκου του ιερού μνημοσύνου και του στολισμού. Θα μπορούν ωστόσο οι οικογένειες να τελέσουν τρισάγιο στο μνημείο του εκλιπόντος.

Οι έως τώρα πληροφορίες ήταν πως δεν θα τελείται κανένα ιερό μυστήριο πλην κηδείας παρουσία έως 9 ατόμων με μέτρα προστασίας (μάσκες) ενώ γράφτηκε και ότι οι Θείες λειτουργίες θα πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...