Ανατίναξαν ΑΤΜ στην Πάτρα και άρπαξαν χρήματα

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥTEMPO24.NEWS

Ήταν 3 ακριβώς τα ξημερώματα όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος ξεσήκωσε την περιοχή της Οβρυάς στην Πάτρα.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας πιθανότατα συσκευή αερίου, ανατίναξαν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Σούπερ Μάρκετ «Ανδρικόπουλος».

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην κυριολεξία καταστράφηκε, ενώ μπροστά στα πόδια των δραστών βρέθηκαν οι κασετίνες με τα χρήματα τα οποία αμέσως μάζεψαν (άφησαν πίσω τους μερικά «ψιλά») και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία που ειδοποιήθηκε από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.news οι δράστες ήσαν τρεις και το όχημα που χρησιμοποίησαν ήταν μάρκας opel astra. Φαίνεται δε οτι ο ένας κρατούσε “καλάσνικοφ”

Αστυνομικοί έστησαν μπλόκα ενεργώντας ελέγχους σε οχήματα σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news που βρέθηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στο σημείο, ισχυρές πιθανότητες για να κατευθυνθούν συγκέντρωναν η Περιμετρική οδός, όπου εύκολα είχαν πρόσβαση, η παλαιά εθνική οδός Πάτρας Πύργου καθώς και η οδός «111».

Για το λόγο αυτό, εκτός από τα μπλόκα που έστησε η Αστυνομία εντός των ορίων της Αχαΐας, ενημερώθηκαν και οι όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις προκειμένου να αναζητήσουν το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  πρέπει να ήσαν τρεις.και όπως προαναφέρθηκε ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ

Ωστόσο σαφή εικόνα για τον αριθμό των δραστών, τον τρόπο δράσης τους αλλά και την κατεύθυνση διαφυγής τους, οι αστυνομικοί θα έχουν μόλις επεξεργαστούν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που είναι εγκατεστημένο στο κατάστημα. Μάλιστα μία από τις κάμερες του καταστήματος βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από το ΑΤΜ και είνα βέβαιο οτι έχει καταγράψει τις κινήσεις τους.

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη έφτασαν στο Σούπερ Μάρκετ υπάλληλος του καταστήματος το οποίο επίσης υπέστη σοβαρές ζημιές, όσο και υπάλληλος της Τράπεζας και φυσικά αξιωματικοί της Αστυνομίας.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες επέλεξαν την συγκεκριμένη ημερομηνία για να χτυπήσουν το ΑΤΜ διότι γνώριζαν ότι σήμερα είναι ημέρα καταβολής συντάξεων και κατά συνέπεια το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης θα είχε αρκετά χρήματα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των συνταξιούχων.

Εκτιμάται επίσης πως επέλεξαν το συγκεκριμένο ΑΤΜ, διότι από αυτή την περιοχή ήταν εύκολη η διαφυγή τους προς διάφορες κατευθύνσεις υπολογίζοντας ότι μετά την ανατίναξη θα έπρεπε να κινηθούν με ταχύτητα αποφεύγοντας τους αστυνομικούς ελέγχους.

Εφόσον έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται οι δράστες να κινήθηκαν προς περιοχή εκτός Πατρών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εκτός από το υλικό του κλειστού κυκλώματος το οποίο θα επεξεργαστούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν ήδη περισυλλέξει στοιχεία (όπως DNA κ.α.) τα οποία θα αναλυθούν προκειμένου να δώσουν λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δραστών.

Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό το οποίο κατάφεραν να αποκομίσουν οι δράστες. Έχουν όμως ήδη ξεκινήσει οι έρευνες σε συνεργασία με την Τράπεζα, προκειμένου, έστω και κατά προσέγγιση, να υπολογιστεί το ποσό. Διαπιστώνεται πάντως ότι οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που υπήρχαν μέσα στις κασετίνες του μηχανήματος, αφήνοντας πίσω μόνο ελάχιστα χαρτονομίσματα όπως φαίνεται και στiς φωτογραφίες του tempo24.news

Το tempo24.news βρέθηκε στο σημείο λίγα λεπτά μετά την ανατίναξη και κατέγραψε τις πρώτες κινήσεις των αστυνομικών, των υπαλλήλων του καταστήματος και της Τράπεζας.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, ΕΝΩ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...