
Σε τροχιά ανόδου βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών με την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστήριου Αθηνών! Το αγοραστικό κλίμα είναι διάχυτο μεταξύ των επενδυτών, χάρη στις προσδοκίες για τα… εταιρικά και τραπεζικά αποτελέσματα.
Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,54% στις 656,55 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 1,64% στις 1.750,62 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 9,47 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 38 ενισχύονται, επτά υποχωρούν και 11 παραμένουν αμετάβλητες.
Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 3,51% στις 560,04 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη κατά 3,54%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 4,35%, η Eurobank κατά 3,82%, η Alpha Bank κατά 2,41% και η Attica Bank κατά 5,13%.
Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/276859-Anodike-ekkinese-sto-CHrematisterio-Athenon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ