Ανοιχτή Πόλη: Προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Δήμο Αθηναίων

Ανοιχτή Πόλη: Προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Δήμο Αθηναίων
Ανοιχτή Πόλη: Προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Δήμο Αθηναίων


29/03/2020 – 15:22

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο, προτείνει παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία του κορωνοϊού στο Δήμο Αθηναίων.

Αναλυτικά, η παρέμβαση της παράταξης:

«Η Ανοιχτή Πόλη, θέλοντας να συμβάλει το περισσότερο δυνατόν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, επεξεργάζεται και προτείνει παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες, προκειμένου να μην αφήσουμε το έκτακτο της περίστασης να υποβαθμίσει τον ρόλο του Δήμου για την μέριμνα προς όλους-ες τους συμπολίτες μας»

«Οι προτάσεις αυτές έχουν στο επίκεντρο αυτούς-ες που παραμένουν στον δρόμο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, είτε ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι οι εργαζόμενοι του δήμου που καλούνται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους.

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:

Σε μια εξαιρετικά ιδιόμορφη συγκυρία, όλοι οφείλουμε να παραμείνουμε υγιείς αλλά και ψύχραιμοι, προκειμένου να συνεχίσουμε να δρούμε συντεταγμένα, με οργάνωση των υποδομών της πόλης, με αλληλεγγύη και ένταση στη φροντίδα των συνανθρώπων μας που τώρα την χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

· Την άμεση φιλοξενία των αστέγων σε ειδικά διαμορφωμένες υποδομές. Σε περίπτωση που αυτές δεν επαρκούν, να προχωρήσει ο Δήμος στις απαραίτητες ενέργειες για χρήση των κτιρίων που είναι εκτός λειτουργίας, ξενοδοχεία, δημόσια κτίρια κλπ.

  Τη δημιουργία δομών και για τα ουσιοεξαρτημένα άτομα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ κτλ). Πάγια είναι η θέση μας, οι δομές αυτές να περιλαμβάνουν φιλοξενία αλλά και συνολικότερα μέτρα πολιτικής, από χώρους εποπτευόμενης χρήσης μέχρι προγράμματα απεξάρτησης και επανένταξης, έστω και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.»

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...