Αντίθετο το IIF στο σενάριο επαναγοράς ελληνικού χρέους με δάνειο από τον ESM

Αντίθετο το IIF στο σενάριο επαναγοράς ελληνικού χρέους με δάνειο από τον ESM
Αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναγοράς χρέους από το Ελληνικό Δημόσιο με χρήματα των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης εμφανίσθηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων των δανείων του επίσημου τομέα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου που είχε πρωταγωνιστήσει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ξεκαθάρισε πως οι ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν συζητήσει με το IIF ενδεχόμενα σχέδιά για την επαναγορά του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως το IIF δεν συμφωνεί με την πρόταση κάλυψης του κενού χρηματοδότησης της Ελλάδας με επαναγορά χρέους με δάνειο από τον ESM και σημείωσε πως θεωρεί πιο κατάλληλη την μείωση των επιτοκίων των δανείων του επίσημου τομέα.

«Η καλύτερη χρήση επιπλέον διαθέσιμων κεφαλαίων από την Ευρωζώνη για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης θα ήταν η μείωση των επιτοκίων του ελληνικού χρέους και όχι η χρήση κεφαλαίων για επαναγορά χρέους σε τρέχουσες τιμές. Αυτές δεν απευθύνονται στην καρδιά του προβλήματος σήμερα».

Ο Τσαρλς Νταλάρα θα έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ουάσιγκτον.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...