Αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας της επιτροπής περιφερειών ο Απόστολος Κατσιφάρας

Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (PES) της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελέγη την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Η σοσιαλιστική ομάδα συνεδρίασε και εξέλεξε τους Αντιπροέδρους της στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν την Δεύτερα στις Βρυξέλλες και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής Περιφερειών έχει εκλεγεί από τον Ιούνιο ο Καρλ Χάιντς Λάμπερτζ ενώ πρώτη Αντιπρόεδρος και αρμόδια για την πολιτική συνοχής εξελέγη η Πρόεδρος της Περιφέρειας Ούμπρια (Ιταλία) Κατιούσκια Μαρίνι.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής Περιφερειών ανέλαβε την αρμοδιότητα παρακολούθησης των πολιτικών που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Προσωπικά, ήταν τιμή για εμένα η εκλογή μου στην θέση του Αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας», τονίζει ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ισχυρότερη φωνή στις δομές εκείνες που καθορίζουν την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική. Όλοι μαζί θα εργαστούμε ώστε η ευρωπαϊκή ιδέα της ανάπτυξης των Περιφερειών να ενισχυθεί και ν’ αποτελέσει το βαρόμετρο όλων των πολιτικών επιλογών, κάτω από τις αρχές της αλληλεγγύης και της συνεργασίας».

Η 92η Σύνοδος της Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών άνοιξε με τις ομιλίες της κ. Ντανούτα Χούμπνερ, Προέδρου της Επιτροπής Regi του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του κ. Γιοχάννες Χαν, Επιτρόπου αρμοδίου για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών κ. Μερσέντες Μπρέσο.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από ευρωβουλευτές καθώς και από την Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολωνίας κ. Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα. Κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην πολιτική και εδαφική συνοχή της Ευρώπης καθώς και στην τόνωση της διασυνοριακής συνεργασίας.

Επίσης, η Επιτροπή Περιφερειών εξέτασε μια σειρά γνωμοδοτήσεων που αφορούν σε επί μέρους πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις οποίες ήταν η ευρωπαϊκή ατζέντα για την κοινωνική στέγαση, η εδαφική συνεργασία στη λεκάνη της Μεσογείου, με έμφαση στον άξονα Αδριατική – Ιόνιο, το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την τηλε-διακυβέρνηση, η εφαρμογή του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.     

 

    

 Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...