Αντώνης Ρουπακιώτης: Όχι στις σπερμολογίες με άκριτη διάχυση λιστών

Αντώνης Ρουπακιώτης: Όχι στις σπερμολογίες με άκριτη διάχυση λιστών
«Όσο περισσότερες λίστες διακινούμε, τόσο καλύπτονται οι πραγματικοί υπαίτιοι διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διαχείριση δημοσίου χρήματος είτε διάπραξης άλλων εγκλημάτων», παρατήρησε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως με την άκριτη διάχυση στοιχείων και ονομάτων από λίστες επιτυγχάνεται τελικά η συσκότιση και η συγκάλυψη αδικημάτων.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού με θέμα τη λειτουργία της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών στις αρχές του 2011 για το αν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα ονόματα, με την Αρχή να απαντά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει (με κάποιες ειδικές προϋποθέσεις για εκείνους που απεβίωσαν).

Αρα λοιπόν, εξήγησε ο κ. Ρουπακιώτης, η Αρχή Προστασίας έρχεται να διασφαλίσει προσωπικά δεδομένα, αλλά όχι από την άλλη να δίνει πρόσχημα για να μην αποκαλύπτονται εκείνοι που διέπραξαν εγκληματικές πράξεις όποιας μορφής, όποιοι κι αν είναι. «Σε μια δικαιοκρατούμενη Πολιτεία πρέπει οι πάντες να ελεγχθούν, αλλά από αυτή την επιταγή, η οποία διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, δεν μπορούμε να περάσουμε στο άλλο άκρο και με σπερμολογίες με ανώνυμες καταγγελίες, με διάχυση λιστών, να σπιλώνουμε», υπογράμμισε.

«Η επιταγή είναι να αποκαλυφθούν οι πάντες χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Η αντίστοιχη ισοδύναμη επιλογή, αν θέλουμε να μιλάμε με όρους νομιμότητας, είναι να διασφαλίσουμε προσωπικότητες και δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό να διαχέονται λίστες και να υπάρχουν και ονόματα ανθρώπων, μάλιστα, που έδωσαν αγώνα κατά της δικτατορίας και μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν αυτές οι λίστες, κάποιοι ανωνύμως θέλουν να τους σπιλώσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...