Απίστευτο: Βρέθηκαν ίχνη ύπαρξης της μυθικής Ατλαντίδας; Νέες έρευνες ανατρέπουν τα δεδομένα! (Εικόνες)


Όσο για τους μύθους, ο Πλάτωνας ήταν ο πρώτος ο οποίος σκέφτηκε την ιδέα της χαμένης Ατλαντίδας. Την αναφέρει στους διαλόγους του «Τιμαίος» και «Κριτίας».

Για τις επόμενες δύο χιλιετίες κανείς δεν ασχολήθηκε με την χαμένη Ατλαντίδα, μέχρι τον Ignatius Donnelly το 1881. Πίστευε ότι η μεταλλουργεία, η γεωργία, η θρησκεία και η γλώσσα προήλθαν από την Ατλαντίδα, όπως αναφέρει το strange.

Το 2011, μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών πίστευε ότι η θρυλική πόλη βρισκόταν στους λασπότοπους στο Cadiz της Ισπανίας. Ισχυρίζονταν ότι η πόλη βυθίστηκε κάτω από το βόρειο Cadiz λόγω τσουνάμι.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Richard Freund, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Hartford στο Connecticut, ο οποίος είπε: «Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι το τσουνάμι εξαφάνισε 60 μίλια στεριάς και πάνω κάτω γι’αυτό μιλάμε».

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η Ατλαντίδα ήταν ένα νησί μπροστά στα στενά που ονομάζονται Στήλες του Ηρακλή. Ο Richard είπε: «Ανακαλύψαμε κάτι που δεν έχει δει κανείς μέχρι στιγμής, κάτι που δίνει ένα επίπεδο αξιοπιστίας, ειδικά για την αρχαιολογία, και βγάζει περισσότερο νόημα».

Ο Freund πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί η περιοχή είναι επιρρεπής σε τσουνάμι. Το μεγαλύτερο χτύπησε την Λισσαβόνα τον Νοέμβριο του 1755.

Γύρω στο 5000 π.Χ. ο κόσμος πίστευε ότι η Ατλαντίδα ήταν μύθος. Πίστευαν ότι ήταν εμπνευσμένη από τις Πλημμύρες της Μαύρης Θάλασσας, από την Παλαιά Διαθήκη.

Επίσης, πιστεύεται ότι όποιος ανακαλύψει την χαμένη Ατλαντίδα θα έχει υπερδυνάμεις… Σήμερα δεν υπάρχει κανείς με υπερδυνάμεις, αλλά ίσως αν την ανακαλύψετε… να αποκτήσετε.

Μια άλλη θεωρία του Πλάτωνα υποστηρίζει ότι η Κρήτη και η Θήρα ήταν κάποτε η Ατλαντίδα.

Είτε βρισκόταν στον Ατλαντικό και βυθίστηκε, είτε στην Ανταρκτική, είτε στη Μαύρη Θάλασσα ή ακόμα και στο σημείο όπου άκμασε ο μινωικός πολιτισμός, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί τίποτα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/285154-Apisteyto-Brethekan-ichne-yparxes-tes-mythikes-Atlantidas-Nees-ereynes-anatrepoyn-ta-dedomena-Eikones ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...