Απίστευτο: Δείτε πόσο διαρκεί η πιο σύντομη διεθνής πτήση!

πτήση

Και για ποιον λόγο δρομολογείται

Η πτήση που συνδέει το St. Gallen της Ελβετίας με την πόλη Friedrichshafen στη Γερμανία, δύο πόλεις, που απέχουν 21 χλμ μεταξύ τους, διαρκεί μόλις 8 λεπτά! Πρόκειται, φυσικά, για το πιο σύντομο χρονικό διάστημα, που διανύει ένα αεροπλάνο από τη στιγμή, που θα απογειωθεί μέχρι να επαναπροσγειωθεί.

Προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, το γεγονός ότι μια αεροπορική εταιρεία μπαίνει στη διαδικασία να δρομολογήσει μια πτήση, για την οποία οι επιβάτες θα πρέπει να σπαταλήσουν πολύ περισσότερο χρόνο στο check in παρά στον αέρα. Η αλήθεια είναι ότι για να διανύσει κανείς αυτά τα 21 χλμ πρέπει να κάνει μία μεγάλη παράκαμψη γύρω από τη λίμνη Constance με αποτέλεσμα η διαδρομή οδικώς να ξεπερνά τη μία ώρα ή περίπου τα 80 λεπτά αν επιλέξει κανείς να μεταβεί εκεί με φέρρυ μποτ, όπως αναφέρει το perierga.

Η πτήση που γίνεται από την αυστριακή εταιρεία  People’s Viennaline, γίνεται με μικρά 50θέσια αεροπλάνα τύπου Embraer και το εισιτήριο κοστίζει 40 ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ μικρότερης διεθνούς πτήσης ήταν ένα δεκάλεπτο ταξίδι από τη Βιέννη στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, το οποίο πραγματοποιεί η -επίσης αυστριακή εταιρεία- FlyNiki, από το 2015.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...