Απομάκρυνση των ΜΑΤ ζητούν οι εργαζόμενοι, το πέτυχαν

Απομάκρυνση των ΜΑΤ ζητούν οι εργαζόμενοι, το πέτυχαν
Με δυσκολίες γίνεται η επιστροφή των απεργών στην Ελληνική Χαλυβουργία, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση των δυνάμεων της αστυνομίας για να επιστρέψουν στην εργασία τους, μετά την απόφαση αναστολής της απεργίας, που διήρκησε εννέα μήνες.  Τελικά οι αστυνομία αποχώρησε και το εργαζόμενοι έπιασαν βάρδια κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι με συντριπτική πλειοψηφία η γενική συνέλευση των απεργών της Χαλυβουργίας, που συνήλθε το Σάββατο το απόγευμα, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επιστροφή στους χώρους δουλειάς σήμερα το πρωί στις 6, «εφόσον έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την είσοδο του εργοστασίου».

Κάτι τέτοιο δεν έγινε προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Χαλυβουργία Γιώργος Σιφονιός κατήγγειλε μέσω της ΝΕΤ ότι ταξίαρχος της αστυνομίας – χωρίς να τον κατονομάσει- ζητούσε από τους εργαζόμενους να περνούν ένας – ένας την πύλη του εργοστασίου.

Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης υποστήριξε ότι υπήρξε σχετική παρέμβαση του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας Ν. Μάνεση στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει το ένα ρεύμα στην εθνική οδό με αποτέλεσμα τα οχήματα να σχηματίζουν ουρά χιλιομέτρων από Χαϊδάρι έως τα διυλιστήρια.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...