Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΕΔ.ΔΕ και τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

bb

Μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στα μέλη της

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που πλήττουν τις περιοχές τους. Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ ανέλαβε να κινητοποιήσει τους Δήμους και να συντονίσει το έργο της συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία συμμετέχοντας ενεργά στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας.

Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την συγκέντρωση από κάθε Δήμο της Δυτικής Ελλάδας ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό,  (προσοχή όχι τρόφιμα )  όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων σε σημείο που θα οριστεί άμεσα.

Επειδή οι συνθήκες λόγω του κατεπείγοντος απαιτούν ιδιαίτερη ταχύτητα πρέπει όλοι να κινηθούμε ταχύτατα .

Κάθε Δήμος πρέπει να απευθυνθεί στον κόσμο με ανακοινώσεις σε όλα τα τοπικά μέσα (τύπο, ραδιόφωνα, τοπική τηλεόραση) καθώς και όλους τους τοπικούς συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις κτλ. και να ζητά από τους πολίτες να φέρουν το συγκεκριμένο υλικό που προτείνεται σε σημείο του Δήμου που ο ίδιος ο Δήμος θα ορίσει  έως την Πέμπτη το μεσημέρι.

Στη συνέχεια  το υλικό θα αποσταλεί με ευθύνη του κάθε Δήμου στην Πάτρα την Πέμπτη το απόγευμα , όπου και θα συγκεντρωθεί το υλικό από όλους τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Το σημείο συγκέντρωσης του υλικού στην Πάτρα θα σας κοινοποιηθεί άμεσα μόλις οριστεί.

Τέλος με ευθύνη της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και θα αποσταλεί προς τις δύο χώρες σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Συντονιστής με τον οποίο μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία για κάθε συνεννόηση ορίζεται ο προϊστάμενος της ΠΕΔ.ΔΕ κ.Θ. Καμπέρος τηλ.6974462844.

Θεωρώ πως όλοι  θα ανταποκριθούμε  με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...