Απ.Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια στηρίζει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας – Συνάντηση με τον Υφ.Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στην διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ώστε όταν και όπου ζητηθεί να συνδράμει στην καλή προετοιμασία της διοργάνωσης της Πάτρας. Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Βασιλειάδης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για το σύνολο των βημάτων που έχουν γίνει έως σήμερα και για τα επόμενα στάδια της διοργάνωσης των Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα τον ερχόμενο Αύγουστο.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε ότι η Περιφέρεια στηρίζει την διοργάνωση και το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία ώστε η Πάτρα να υπογραμμίσει την αθλητική και τουριστική φυσιογνωμία της και να φιλοξενήσει μια διεθνή αθλητική διοργάνωση που θα φέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και στον οικονομικό ιστό της ευρύτερης περιοχής, προβάλλοντας την παράλληλα σ’ όλη τη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας, είναι αυτονόητη η συσπείρωση και συνεργασία όλων των δυνάμεων της πόλης και της περιοχής γύρω από τον στόχο της καλής διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου και όταν ζητηθεί, θα συμβάλλει σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας τους.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, η φιλοξενία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Δυτική Ελλάδα δείχνει την δυναμική της Περιφέρειας και τις δυνατότητες της ν’ ανταποκριθεί σε μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και μεγάλου κύρους, με τον ίδιο τρόπο που το έχει κάνει σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ακόμα, κατά την συνάντηση ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τα έργα αθλητικών υποδομών που έχει ολοκληρώσει, υλοποιεί ή δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Έργα που αφορούν τόσο στην κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και σε συντηρήσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενων αθλητικών χώρων.

«Στον τομέα του αθλητισμού, αυτή την περίοδο, βρίσκεται σ’ εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να εμπλουτιστούν οι εγκαταστάσεις καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών της νεολαίας και της αθλητικής κοινότητας. Έργα που δεν περιορίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας αλλά σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση παρόντες εκ μέρους της Περιφέρειας ήσαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και εκπρόσωπος της ΠΔΕ στην Οργανωτική Επιτροπή Κωνσταντίνος Καρπέτας και η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...